Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zabil Alicku (†12) a Simonku (†12): Odsedel si polovicu a už behá po slobode!

Dávid si za smrť Alicky a Simonky odsedel 2 roky
Dávid si za smrť Alicky a Simonky odsedel 2 roky (Zdroj: FB, SITA)

DUBOVANY - Zabíjal a potom sekal dobrotu! Mladý šofér Dávid (19), ktorý v januári 2011 v šialenej rýchlosti zabil kamarátky Simonku (†12) a Alicku (†12) v Dubovanoch, si už skoro tri týždne behá po slobode. V posledný májový týždeň ho po tom, čo si odsedel polovicu zo 4-ročného trestu, prepustili. Rodičia nebohých školáčok sú rozhodnutím súdu zdrvení.

Duboviansky cestný pirát od momentu, kedy za smrť dvoch školáčok skončil za mrežami, sekal dobrotu, vďaka čomu sa pred takmer troma týždňami mohol opäť nadýchnuť slobody. Už však zrejme nikdy nebude môcť sadnúť za volant a tri roky bude pod prísnym dohľadom odborníkov, píše Tv Markíza.

Okrem toho, že s nálepkou "vinný za smrť dvoch detí" sa bude zrejme len ťažko opäť zaraďovať do spoločnosti, dostal tiež príkaz zamestnať sa, alebo sa o prácu aspoň uchádzať. Počas nasledujúcich rokov by sa taktiež mal vyhýbať drogám a alkoholu.

Na štyri roky, z ktorých si Dávid odsedel polovicu, bol odsúdený rok po nehode v januári 2012. Proti rozhodnutiu súdu sa odvolával, trest sa mu zdal privysoký. Sudcu však neobmäkčil a 4 roky mu potvrdil. Pri rozhodovaní vzal na zreteľ najmä skutočnosť, že obcou sa mladík rútil takmer 80 km/h a keby dodržal predpisy, k tragédii nemuselo dôjsť.

Rodičia nebohých školáčok, ktorým sa už aj pôvodný trest za životy ich detí zdal prinízky, sú jeho prepustením zhrození. Žiaľ a smútok im už však viac nedovolí bojovať a neostáva im nič iné, ako sa so smrťou milovaných dcér, pomaly vyrovnávať.

Tragická havária sa odohrala 19. januára 2011 v Dubovanoch, keď Simonka s Alickou vystupovali z autobusu a chceli prebehnúť na druhú stranu. Tam už však nedošli, v strede cesty ich vo vysokej rýchlosti zrazil Dávid na svojom Citroene. Simonka ťažkým zraneniam podľahla pri prevoze do nemocnice. Alicka o život bojovala ešte niekoľko hodín, no nakoniec zraneniam podľahla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu