Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Študentku (†19) zabili drogy, ktoré dostala za brigádu: Muž nimi platil aj inde

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA – Študentka (†19) zomrela po tom, čo si vzala drogy, ktoré dostala za upratovanie bytu v Ostrave. Smrť mladej ženy vyšetrujú moravskosliezski kriminalisti. Oznámila to dnes policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková.

Dve dievčatá (19) dostali najprv pervitín za to, že upratali chatu v obci na Frýdecko-Místecku. Drogu im dal podľa vyšetrovania muž (35) a študentky pervitín opakovane fajčili. Muž dievčatám ponúkol ďalšiu "brigádu" za drogy: upratovanie bytu v Ostrave. Tentoraz im dal metamfetamín v kapsuli a marihuanu.

"Zdravotný stav jednej zo študentiek sa však začal zhoršovať," uviedla policajná hovorkyňa. Muž podľa nej nezavolal lekársku pomoc, ale sám dal dievčaťu liek, ktorý obsahoval psychotropnú látku diazepam. Keď sa 8. júla jedno z dievčat prebudilo, zistilo, že kamarátka je zrejme mŕtva. Holčáková uviedla, že muž sa študentku ešte snažil oživiť tak, že ju preniesol do vane, kde ju sprchoval. Až potom sa o udalosti dozvedela polícia.

"Súdny lekári po vykonanej pitve skonštatovali príčinu úmrtia študentky: intoxikáciu organizmu pervitínom," uviedla Holčáková. Muža polícia stíha pre nedovolenú výrobu a iné nakladanie s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi. Vzhľadom k tomu, že v dôsledku jeho počínania zomrel človek, hrozí páchateľovi až 18 rokov väzenia.

Policajná hovorkyňa dodala, že obvinený muž tiež od roku 2011 platil drogami za prácu pri rekonštrukcii rekreačnej chaty. Mužovi (32) dal desaťkrát zhruba gram pervitínu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu