Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mestskí policajti v Želiezovciach si chcú privyrábať strážnou činnosťou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽELIEZOVCE – Mestská polícia (MsP) v Želiezovciach zápasí pre prísne úsporné opatrenia s nedostatkom financií. Podľa slov jej náčelníka Branislava Alakšu nie sú peniaze na vybavenie ani motivačné hodnotenie policajtov.

Chýbajúce zdroje by chcel náčelník zarobiť rozšírením činnosti MsP. Policajti by si podľa jeho návrhu mohli privyrábať strážením civilných a verejných objektov.

Ako pripomenul, v dôsledku ekonomickej situácie v Želiezovciach má MsP finančné obmedzenia. Peniaze pritom potrebuje na nové služobné auto, doplnenie výzbroje a výstroje svojich príslušníkov či na finančnú motiváciu tých policajtov, ktorí svoju prácu vykonávajú nadpriemerne.

„Uvažujeme o takom rozšírení činnosti MsP, ktoré by vykrylo chýbajúce prostriedky a pomohlo financovať jej chod. Vzhľadom na charakter práce mestskej polície pripadá do úvahy ochrana objektov, s ktorou už MsP má skúsenosti,“ uviedol Alakša v návrhu, o ktorom budú mestskí poslanci rokovať na zasadnutí 30. mája.

Želiezovskí mestskí policajti chcú pri strážení objektov využiť aj existujúcu spoluprácu so súkromnou firmou Holmex, s ktorou už niekoľko rokov monitorujú a zabezpečujú nepretržitú ochranu objektov, napríklad bánk.

„Podobnou formou by sme našu činnosť chceli rozšíriť. Takto by nebolo nutné kupovať pult centrálnej ochrany (PCO), ale objekty by boli na PCO spoločnosti Holmex a monitoring a signalizáciu poplachov by vykonávali zamestnanci firmy Holmex. Za túto službu by si táto súkromná firma účtovala pripojovací poplatok približne 10 eur za objekt mesačne. Zvyšné financie z mesačného poplatku za ochranu objektov v hodnote 15 až 25 eur za objekt a mesiac by boli príjmom MsP slúžiacim na jej rozvoj,“ vysvetlil svoj zámer Alakša. O tom, či mestskí policajti rozšíria svoje pôsobenie a budú si môcť privyrábať na svoju činnosť, musí s konečnou platnosťou rozhodnúť mestské zastupiteľstvo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu