Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pozor, v Starom Meste úradujú falošní vyberači pokút!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V bratislavskom Starom Meste sa objavili falošní vyberači blokových pokút. Pod hlavičkou miestneho úradu žiadajú od občanov - vodičov, aby zaplatili radnici pokutu 100 eur za priestupok. Samospráva sa od týchto oznamov dištancuje.

V ozname, ktorý sa odvoláva na neexistujúcu "Parkovaciu službu" úradu, sa uvádza, že o danom priestupku bol spísaný aj záznam a v prípade nezaplatenia pokuty bude odstúpený na priestupkové oddelenie Obvodného úradu Bratislava I.

Stoeurovú pokutu žiadajú vo výzve od občanov zaplatiť do ôsmich dní priloženou poštovou poukážkou alebo osobne na adrese úradu. Podľa staromestského hovorcu Tomáša Halána zatiaľ ešte žiadny občan zaplatiť vymyslenú pokutu neprišiel.

Na radnicu sa však už obrátili občania, ktorým bola výzva doručená. "Na ozname sú uvedené chybné identifikačné údaje, chýba pečiatka, meno, ako aj podpis pracovníka úradu," upozornil Halán. Pripomenul, že najvyššia pokuta za zlé parkovanie, ktorú môže dostať občan od mestského policajta, je 60 eur. Samospráva preto vyzýva obyvateľov, aby v žiadnom prípade pokutu neuhrádzali a pri nejasnostiach sa obrátili priamo na staromestský miestny úrad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu