Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Víkendová hojdačka: Bude krásne teplúčko, ale hrozia búrky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hoci nám má cez víkend opäť trochu spŕchnuť a pridať sa môžu aj búrky, potešiteľnou správou je, že teploty neklesnú, a tak si môžeme užiť aj pobyt vonku. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu nás v nedeľu čaká až 27 stupňov Celzia.

Dnes bude nad naše územie pokračovať prílev teplého a vlhkého vzduchu, ktorý sa podpíše na premenlivej, prevažne veľkej oblačnosti. Na viacerých miestach sa treba pripraviť na prehánky, dážď a ojedinele aj búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 25 stupňov a fúkať má juhovýchodný vietor do 5 m/s. SHMÚ predpokladá, že napadnúť môže až 25 mm zrážok.

V sobotu opäť veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach sa vyskytne dážď, prehánky alebo búrky. Miestami môžu byť zrážky aj intenzívne. V priebehu dňa sa očakáva prechod k premenlivej oblačnosti s lokálnymi prehánkami, ojedinele aj búrkami. Nočná teplota klesne na 14 až 9, denná dosiahne 20 až 25, na severe miestami okolo 18 stupňov.

Nedeľa bude podľa predpovede polooblačná, cez deň sa časom vytvorí zväčšená oblačnosť. Miestami môže aj spŕchnuť. Nočná teplota spadne na 12 až 7 a denná teplota sa vyšplhá na 22 až 27 stupňov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu