Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Depresia pokračuje: Čaká nás upršaný týždeň, búrky a chladné noci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dážď, dážď a zase len dážď. V tomto depresívnom duchu sa bude niesť celý nasledujúci týždeň a zrejme aj víkend. Teploty, ktoré nás čakajú, tiež ani zďaleka nepripomínajú pomaly júnové počasie, v noci môžu poklesnúť až na 3 stupne.

V pondelok sa u nás prejaví tlaková níž, ktorá so sebou prinesie dážď na mnohých miestach. Nie sú vylúčené ani búrky a silný západný a juhozápadný vietor s rýchlosťou 15 až 30 km/h. Cez deň bude na máj relatívne chladno, teplota sa bude pohybovať medzi 11 až 16 stupňami, v noci poklesne na 8 až 3 stupne.

V utorok dážď trochu poľaví a spŕchne ojedinele v noci a miestami cez deň. Bude polooblačno až oblačno a oproti pondelku sa výrazne oteplí na 18 až 23 stupňov, nočné teploty však stále ostávajú nízko - 9 až 4 stupne. Zafúka juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 10 až 25 km/h.

Streda bude veľmi podobná utorku. Od juhu k nám bude prúdiť teplejší vzduch. Bude polooblačno a neskôr až oblačno, cez deň môže ojedinele spŕchnuť. Cez deň sa teploty vyšplhajú na 18 až 24 stupňov a nočné na 12 až 6. Vietor bude fúkať rýchlosťou 15 až 30 km/h, no miestami, najmä na západe môže v nárazoch dosiahnuť až 45 km/h.

Vo štvrtok sa na naše územie rozšíri pásmo zrážok. Obloha bude zamračená a od juhu bude väčšinu územia trápiť dážď a môžu sa vyskytnúť aj búrky. Denná teplota sa bude pohybovať medzi 16 a 21 stupňami, na východe dokonca až 24 stupňov a nočná medzi 13 až 8.

Pásmo zrážok sa bude v piatok nad Slovenskom udržiavať, čo spôsobí prevažne zamračené počasie s dažďom na väčšine územia. Popoludní zrážky trochu ustanú a oblačnosť sa bude zmenšovať. Denná teplota poklesne na 12 až 18 stupňov a nočná na 14 až 9.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu