Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bratislava začne ešte dnes s postrekmi proti komárom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Hlavné mesto Bratislava začne v najbližších hodinách s lokálnym postrekom proti komárom. Tie zabezpečí v lokalitách, kde je výrazný výskyt komárov a hrozí ďalšie zhoršenie situácie.

"Ide hlavne o Jarovce, Čunovo, Rusovce, Devín, ale napríklad aj Sad Janka Kráľa," uviedol hovorca mesta Stanislav Ščepán. Podľa neho mesto v týchto chvíľach koordinuje aktivity s mestskými časťami, ale aj s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK).

Premnoženie komárov hlásia prakticky vo všetkých častiach Bratislavy. Starosta Rusoviec Dušan Antoš uviedol, že v prípade nevyhnutnosti je mestská časť pripravená realizovať aj lokálne postreky vo vlastnej réžii.

Starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa (SDKÚ-DS) pre TASR priznal, že posledných dvoch dňoch v mestskej časti evidentne cítiť premnoženie komárov. "Hlavné mesto preto dnes požiadame o vykonanie postreku," dodal Krúpa.

O zabezpečenie centrálneho postreku proti komárom už požiadala Karlova Ves. "Mestská časť je takisto pripravená sa finančne spolupodieľať na nákladoch na postrek," uviedol prednosta Miestneho úradu v Karlovej Vsi Rastislav Velček.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu