Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Užívajte si horúcu sobotu: V nedeľu sa ochladí a možno aj spŕchne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: summitpost.org)

BRATISLAVA – Tohtoročný apríl je naozaj bláznivý. Ešte sme ani poriadne nestihli privítať jar a už sa potíme v letných horúčavách. Dnešok sa bude tak, ako ostatné dni, niesť v znamení slnečných lúčov a vysokých teplôt, no v nedeľu nastane zmena. Ortuť teplomera klesne o pár stupňov a nie sú vylúčené ani prvé búrky.

Dnes popoludní by k veľkým zmenám počasia dôjsť nemalo. Naďalej bude veľmi teplo, veterno a prevažne oblačno. Najvyššia teplota sa môže vyšplhať až na 28 stupňov, na horách okolo 14. Z juhu nás ofúkne vietor s rýchlosťou 4 až 9 m/s, ktorý v nárazoch môže dosiahnuť až okolo 15 m/s (55 km/h). Na hrebeňoch hôr zafúka oveľa silnejšie.

Meteorológovia dnes dokonca vydali výstrahu 2. stupňa, ktorá platí pre okresy Poprad, Liptovský Mikuláš a Brezno. Od dnešného poludnia do nedele 3:00 môže vietor v týchto lokalitách dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu.

Noc a nedeľa

Počas noci sa ochladí na 16 až 11 stupňov, pričom bude fúkať naďalej južný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s. Zajtra môžu naše územie zasiahnuť prehánky a ojedinele dokonca aj prvé búrky. Teplota z horúcich 28 stupňov klesne na príjemných 20 až 25, v severenej polovici stredného Slovenska a na Spiši okolo 18 stupňov. Na horách sa ochladí na 10.

Vietor bude fúkať západný 2 až 6 m/s, popoludní slabší a mierny premenlivý. Počas noci by mohlo spadnúť 5 mm zrážok, v prípade, že nás postihnú búrky aj do 10 mm.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu