Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Teplé počasie nám pohrozí búrkami: Varovanie pred hustými lejakmi a vetrom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred búrkami. Môžu byť s nimi spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 15 až 30 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu.

SHMÚ o tom informuje na svojej internetovej stránke. Meteorológovia vydali pre búrky výstrahu prvého, teda najnižšieho stupňa, ktorá platí vo štvrtok a v piatok (2. a 3. mája) pre celé územie Slovenska. SHMÚ upozorňuje, že búrky môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

2.5.2013, štvrtok

Cez deň SHMÚ predpovedá malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť. Najmä na západe hrozia prehánky, ojedinele búrky. Najvyššia denná teplota 24 až 29 stupňov Celzia.

V noci bude prevažne polooblačno, výnimočne sa vyskytnú prehánky a búrky. Najnižšia nočná teplota 13 až 8 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor do 5 m/s (20 km/h). 

3.5. 2013, piatok

Cez deň bude prevažne zamračené a na mnohých miestach sa dočkáme sa aj dažďa a lejakov, lokálne i búrok. O niečo lepšia situácia bude na východnom Slovensku, kde bude prevažne oblačno a zrážky len miestami. Denná teplota 19 až 24 stupňov, na juhovýchode okolo 26 stupňov.

V noci sa bude teplota pohybovať medzi 12 – 17 stupňami.

Predpoveď počasia na víkend:

4.5. 2013, sobota

Víkend nám začne pomerne pekne, príležitostné prehánky sa objavia až večer. Cez by malo byť prevažne polooblačno, slabé zrážky hrozia najmä v horských oblastiach, inde len ojedinele. Denná teplota stúpne na 18 až 23 stupňov, na juhovýchode miestami až na príjemných 25 stupňov. Fúkať by mal len slabý vietor.

V noci sa citeľne ochladí, SHMÚ predpovedá 14 až 9 stupňov Celzia.

5.5. 2013, nedeľa

Cez deň bude polooblačno až oblačno, miestami zaprší. Denná teplota bude podobná ako v sobotu, pohybovať sa bude v rozmedzí 19 až 24 stupňov.

Nočná teplota sa taktiež zopakuje, denná polooblačnosť nezmizne a pretrvá aj počas noci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu