Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

U Čaploviča idú nakupovať nové koberce aj nábytok: Za 150 tisíc!

Dušan Čaplovič Zobraziť galériu (2)
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výmena žiaroviek, nové koberce, či nábytok. Aj toto je tovar, ktorý v tomto roku plánuje obstarať Ministerstvo školstva, vedy a výskumu.

Spomenuté položky sme našli v pláne verejného obstarávania ministerstva na tento rok. Svietia v ňom okrem iného aj nasledovné cifry:

Výmena osvetlenia: 43.000 €

Výmena kobercov:: 40.920 €

Kancelárske stroje: 52.570 €

Nábytok: 17.310 €

Plán verejného obstarávania Ministerstva školstva
Zobraziť galériu (2)
Plán verejného obstarávania Ministerstva školstva  (Zdroj: int)

To je tovar, ktorý by ministerstvo chcelo obstarať počas tohto roka. V súčte sme len za tieto položky narátali plánované obstarávania za 153 tisíc eur. Podľa hovorcu ministerstva Michala Kaliňáka ide o nákupy v rámci plánu bežnej údržby.

"V prípade osvetlenia je plánovaná výmena žiaroviek za úsporné žiarivky, z dôvodu efektívnosti a hospodárnosti, ktorá sa preukáže v dlhodobom horizonte," informuje Kaliňák. Nové koberce podľa neho ministerstvo nakupuje kvôli správe o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci. "Tá konštatuje, že z dôvodu ich opotrebovanosti vzniká riziko pracovného úrazu," dodáva hovorca rezortu.

Kaliňák pritom zdôraznil, že ministerstvo má svoje úrady rozmiestnené v piatich rôznych budovách, ktoré priebežne dopĺňa nábytkom a kancelárskymi strojmi, ktoré už vyradili.

Ministerstvo školstva sa v posledných mesiacoch dostalo pod paľbu kritiky učiteľov, ktorí sa rozhodli, že vláde "nájdu" potrebné peniaze na zvýšenie ich platov. Učitelia preto začali v rezorte školstva vyhľadávať zmluvy, ktoré nebolo nutné uzavrieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu