Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce správanie vodiča MHD: Z autobusu vykopol rodičov s kočíkom, chcel sa biť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Maximálna drzosť a arogancia! Tak opisujú správanie vodiča bratislavskej MHD jeho cestujúci, ktorí sa nedávno stali svedkami šokujúceho incidentu, keď šofér z počudovania hodných dôvodov vyhodil z autobusu anglicky hovoriaci pár s dieťaťom. Cudzincom pred nosom zavrel dvere a nechal ich aj s kočíkom stáť uprostred cesty. Správu priniesol denník Korzár.

Vaše tipy

Nemohli veriť vlastným očiam. Trojica cestujúcich podala sťažnosť na vodiča jedného z autobusov bratislavskej MHD, ktorého správanie vraj prekročilo všetky medze slušného a dôstojného správania. Stalo sa tak počas prestupovania na zastávke Patrónka, kde do autobusu pristúpil anglicky hovoriaci pár s kočíkom.

Systém cestovania našou MHD však z pochopiteľných dôvodov neovládali a do hromadného prostriedku tak omylom nastúpili inými dverami, aké sú pre kočík určené. A to bol kameň úrazu, ktorý bratislavského vodiča vytočil do nepríčetnosti. Po pár metroch autobus zastavil a z kabíny doslova vyštartoval k nič netušiacim manželom.

Podľa cestujúcich veľmi arogantne a drzo cudzincom povedal, aby si vystúpili a nastúpili do autobusu dverami na to určenými. Vystrašení manželia mu spočiatku nerozumeli, no po naliehaní tak spravili a namierili si to aj s kočíkom k tým správnym dverám. Tam ich však čakal ďalší šok. Bezočivý šofér im rovno pred očami zavrel dvere a ufujazdil preč.

Cudzinci sa tak aj s kočíkom ocitli uprostred cesty. Drzé chovanie vodiča cestujúcich nenechalo chladnými a jeden z nich sa vodiča rozhodol konfrontovať. "Išiel som za vodičom a opýtal som sa ho, či svoje správanie považoval za správne a tiež na jeho meno a služobné číslo. Na to mi odpovedal, citujem: 'Ti dám také číslo, že ti hlava odpadne!'" odvrkol mu.

Cestujúceho však jeho vyhrážky neodradili a spolu s ďalšími dvoma sa odviezli až na konečnú zastávku. Napriek tomu, že sa snažili udržať pokoj, šofér na nich neustále útočil. Spočiatku pohoršených cestujúcich len urážal, no neskôr prešiel aj k priamemu ohrozovaniu, keď na skupinku dvíhal ruku a vyhrážal sa im ublížením na zdraví.

A to neostalo bez odozvy. Cestujúci podali na arogantného vodiča 21-tky sťažnosť, ktorou sa už dopravný podnik zaoberá. "Ak sa potvrdí, takéto správanie považujeme za netolerovateľné a vodič bude tvrdo postihnutý," povedala hovorkyňa dopravného podniku Agáta Staneková. Nejde pritom ani zďaleka o prvú sťažnosť smerovanú na adresu vodičov MHD. Len za posledný mesiac obdržal dopravný podnik až 9 takýchto sťažností. Dúfajme len, že cudzinci pre jedno nedorozumenie v bratislavskej MHD na našu krajinu nezanevrú.

Stali ste sa aj vy svedkami alebo obeťami podobného incidentu v prostriedkoch bratislavskej MHD? Podeľte sa s nami o nepríjemné, ale aj príjemnejšie zážitky, ktoré sa vám spájajú s cestovaním hromadnými prostriedkami. Napíšte nám na tipy@topky.sk a vaše príbehy zverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu