Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Biznis na železniciach: Webstránku za päťtisíc robil priateľ hovorkyne!

Hovorkyňa železničnej spoločnosti Slavomíra Šubrtová. Zobraziť galériu (2)
Hovorkyňa železničnej spoločnosti Slavomíra Šubrtová. (Zdroj: ZSSK)

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť si nechala za päťtisíc eur urobiť webstránku ku svojmu výročiu. Zákazku udelila bez verejnej súťaže a robili ju firmy, ktoré sú zhodou okolností prepojené na hovorkyňu spoločnosti Slavomíru Šubrtovú. Jednu z nich dokonca vlastní jej manžel.

Televízia Markíza upozornila na niekoľko zaujímavých okolností súvisiacich s novou webstránkou. Stránku by podľa nej dokázal urobiť aj študent za jeden deň. Pre štátne železnice ju napriek tomu robili dve firmy za päťtisíc eur. Hovorkyňa Slavomíra Šubrtová na železniciach vedie komunikačný odbor, ktorý zákazku zadával. Železnice si vzápätí vybrali firmu, ktorú vlastní Michal Líška, ktorý sa so Šubrtovou kamaráti na facebooku. Hoci facebooková väzba ešte nič neznamená, Markíza v zdrojovom kóde stránky našla stopu aj po firme Biz Mediator, ktorú vlastní Marek Šubrt, manžel hovorkyne.

Webstránka za päťtisíc čoskoro z internetu zmizla.
Zobraziť galériu (2)
Webstránka za päťtisíc čoskoro z internetu zmizla.  (Zdroj: web)

"ZSSK si objednala vytvorenie stránky od firmy, ktorá dodala v prieskume trhu najnižšiu cenu. ZSSK nezodpovedá za to, kto robil na stránku SEO optimalizáciu a prečo je kvôli tomu uvedený v zdrojovom kóde," bráni sa podľa Markízy Šubrtová. Znamenalo by to, že firma jej manžela do stránky zasiahla iba čiastkovou prácou.

Zaujímavé však je, že pár hodín po odhalení kauzy sa zmienka o Šubrtovej firme zo zdrojového kódu vyparila. Šéf Železničnej spoločnosti vraj od zmluvy odstúpil, webstránku zrušil a sumu nezaplatil. Zákon nikto neporušil.

Aktualizácia: Denník Sme v piatok informoval, že hovorkyňa Šubrtová kvôli zákazke prišla o miesto. Hoci šéf železníc Pavol Gábor považoval vec za uzavretú, prepustenie Šubrtovej si mal vyžiadať priamo minister dopravy Ján Počiatek.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu