Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žilina: Za deň predajú 600 kaprov

Toto je takmer štvorkilový krásavec, ukazuje rybár Dušan Ondruš.
Toto je takmer štvorkilový krásavec, ukazuje rybár Dušan Ondruš.

ŽILINA - Chovatelia rýb na strednom Slovensku už od včera predávajú kapry a pstruhy z vlastného chovu.

Podľa Slovenského rybárskeho zväzu v Žiline sa práve ich kapry každoročne pred Vianocami predávajú najlacnejšie na Slovensku.

Doslova na vianočné korzo sa včera premenila Ulica Andreja Kmeťa v Žiline, kde sídli Slovenský rybársky zväz (SRZ). V radoch stálo niekoľko desiatok ľudí, aby si kúpili chutnú rybu. „Tu je to vždy najlacnejšie,“ povedala Jana Mažgútová (42). SRZ ponúka kvalitné kapry už dva týždne pred Vianocami. „Teraz predávame ryby z nášho výrobného strediska z Lučenca. Keďže dodávame kvalitné ryby, z našich pultov zmiznú vždy veľmi rýchlo,“ uviedol vedúci výroby SRZ Ján Kohút. Podľa predavačov sú vyhľadávané najmä ryby od dvoch do troch kilogramov.

Cena za jeden kilogram živého kapra sa v porovnaní s minulým rokom nezmenila, ryba stále stojí 79 korún. V ponuke majú tiež aj pstruhy dúhové. „Sú zákazníci, ktorí si veľmi radi pochutia práve na nich,“ hovorí rybár Dušan Ondruš. Dôkazom, že krásnym kaprom skutočne ťažko odolať, je, že mnohí si kúpia aj niekoľko kusov. „Ja som kúpil až päť kaprov pre rodinu. Týždeň nám plávajú vo vani a tešíme sa z nich, najmä naše deti. Je to predvianočná radosť,“ nadšene vraví Ľubomír Rebro (49). Za jeden deň predajú v SRZ až šesťsto kusov týchto chutných rýb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu