Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zlatníky: Máme žiť v tomto smrade a špine?

Nechcem, aby moje deti vyrastali pri skládke odpadu, vraví Roman Varsányi. Odpadky sa nepáčia ani jeho synovi Matúškovi (2). Zobraziť galériu (2)
Nechcem, aby moje deti vyrastali pri skládke odpadu, vraví Roman Varsányi. Odpadky sa nepáčia ani jeho synovi Matúškovi (2).

ZLATNÍKY - Skládka odpadu kradne spánok ľuďom v Zlatníkoch pri Bánovciach nad Bebravou.

Stojí rovno v strede dedinky za budovou kultúrneho domu, kde zároveň sídlia mestský úrad aj potraviny. Len kúsok od nej sú rodinné domy. Ľudia z nich chcú, aby im skládka spod okien zmizla.

Skládka je rozdelená na dve časti. Prvú tvoria modré vrecia, v ktorých je separovaný odpad. V druhej časti však ležia bez ladu a skladu nahádzané chladničky, pneumatiky od áut, matrace... „Skládka je dočasným zberným miestom. Každý mesiac príde po separovaný odpad firma, ktorá ho odváža na likvidáciu,“ povedal starosta Milan Gešnábel. Podľa neho vznikla skládka asi pred štyrmi rokmi. „Je tam plastový aj textilný odpad a šrotovisko kovového odpadu,“ dodal starosta. Priznáva však, že ľudia si skládku separovaného odpadu mýlia so smetiskom. „Je to neestetické. Ľudia nám tam hádžu smeti krížom-krážom,“ povedal. „V budúcnosti to chceme riešiť. Potrebujeme len nájsť vhodný pozemok a financie,“ dodal.

Smetisko prekáža ľuďom, ktorí pri ňom bývajú. „Presťahoval som sa sem s rodinou iba pred dvoma týždňami. Mám malých synov Janka (7), Matúška (2) a Romanka (10 mesiacov). Nechcem, aby sa hrávali na smetisku,“ obáva sa Roman Varsányi. Tvrdí, že z okna aj sedemkrát denne vidí, ako pri skládke zastane auto a ľudia z neho vyhadzujú nepotrebné veci, občas ich aj podpaľujú. „Ten smrad v dome sa potom nedá vydržať,“ dodal.

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!

Zlatníky: Máme žiť v

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu