Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Google spustil na Slovensku novinku: S ňou sa už nestratíte!

Navigácia v slovenčine
Navigácia v slovenčine (Zdroj: google)

BRATISLAVA - Spoločnosť Google dnes spúšťa Navigáciu na Mapách Google (Beta) v slovenčine. Pomocou nej sa každý smartfón alebo iné zariadenie s operačným systémom Android od verzie 2.2 a vyššej a iOS od verzie 5.1 a vyššej stane plnohodnotnou navigáciou do auta alebo pre chodcov.

Ide o online GPS navigáciu s hlasovými pokynmi, reálnymi zábermi ulíc a satelitnými fotografiami. Rovnako ako Mapy Google je aj služba Navigácia na Mapách Google dostupná úplne zadarmo, pričom poskytuje vždy aktuálne mapové podklady bez nutnosti dokupovať ďalšie mapy alebo aktualizácie.

Navigácia tiež využíva ďalšie dostupné funkcie Máp Google, ako je napríklad aktuálna dopravná situácia, vďaka ktorej dokáže vybrať najvhodnejšiu trasu na základe aktuálnych informácií o doprave. Mapy Google tiež umožňujú stiahnuť si mapové podklady do zariadenia a používať ich offline bez prístupu na internet.

"Navigácia Google je ďalšou zaujímavou službou a slovenským používateľom ju ponúkneme spolu s pokročilými funkciami, ako je hlasové vyhľadávanie alebo Street View, ktoré chceme tohto roku obohatiť o ďalšie krásne miesta Slovenska. Miestni aj zahraniční turisti sa na Slovensku ľahšie zorientujú a radi navštívia aj pre nich zatiaľ skryté historické, kultúrne či prírodné lokality," uviedol produktový manažér Googlu v Zürichu Jaroslav Bengl.

Navigácia na Mapách Google obsahuje inovatívnu funkciu hlasového vyhľadávania a tiež Street View zobrazenie na úrovni ulíc. Pokiaľ používateľ v priebehu cesty stratí internetové spojenie, navigácia ho bezpečne dovedie na vopred stanovené miesto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu