Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Tomáš (32) prežil hotové peklo: Nad jeho telom prefrčali tri vlakové súpravy!

Premrznutého, ale živého Tomáša previezli do nemocnice
Premrznutého, ale živého Tomáša previezli do nemocnice (Zdroj: TV JOJ)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Či už to bol zázrak alebo šťastie, na tohtoročnú Veľkonočnú nedeľu mladý Tomáš (32) z Trnavy zrejme do smrti nezabudne. Zubatej sa vyhol len o vlások, keď úplne vysilený zamrzol uprostred železničnej trate a ponad jeho nehybné telo prefrčali až tri vlakové súpravy bez toho, aby ho akokoľvek zranili!

Tomášov osudný deň, v ktorý sa po druhýkrát narodil, začal v poli neďaleko Nového Mesta nad Váhom, kde zapadol. Auto sa rozhodol svojpomocne vyslobodiť a vybral sa hľadať drevo, ktorým by podložil koleso. V krutých mrazoch a snehovej fujavici dokráčal až k železničnej stanici, kde začal mať problémy s nohami.

Keď sa priblížil k železničnej trati, zrejme stratil rovnováhu a hlavou spadol priamo doprostred koľají, kde ostal ležať. Keďže si ho nik nevšimol, ponad jeho telo prefrčali až tri vlakové súpravy za sebou, no akoby zázrakom mu neskrivili ani vlások na hlave. Pod kolesami niekoľkotonových kolosov však musel zažívať hotové peklo.

Tomáša uprostred koľajiska zbadal až rušňovodič posledného vlaku, ktorý zavolal pomoc. "Pri našom príchode ležal muž v koľajisku a javil zjavné známky podchladenia," uviedol Ján Kováč, záchranár z Nového Mesta nad Váhom. Po tom všetkom, čo si mladý Trnavčan vytrpel, bolo obrovským šťastím, že vôbec prežil.

Okrem omrznutých nôh akoby zázrakom žiadne vážnejšie zranenia neutrpel. "Došlo u neho k poruche hybnosti dolných končatín. Zatiaľ môžeme povedať iba to, že jeho stav sa postupne zlepšuje," dodal lekár Jaroslav Ridoško. Pri Tomášovi v osudné minúty zrejme stáli všetci anjeli strážni, na hrozný zážitok však tak skoro určite nezabudne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu