Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chirurg zobral úplatok!

Plastický chirurg Roman B. (37) obvinenia odmieta a proti rozsudku sa odvolal. Prípadom sa bude zaoberať Najvyšší súd. Zobraziť galériu (2)
Plastický chirurg Roman B. (37) obvinenia odmieta a proti rozsudku sa odvolal. Prípadom sa bude zaoberať Najvyšší súd.

PEZINOK - Špeciálny súd uznal za vinného chirurga Romana B. (37) z prijímania úplatku. Žiadal ho od pacientky aj napriek tomu, že za plastickú operáciu riadne zaplatila. Polícia chirurga zadržala po tom, ako prevzal 20-tisíc korún. Okrem dvojročného podmienečného trestu dostal aj finančný trest 30-tisíc korún a zákaz činnosti na tri roky.

Lekár Roman B. (37) podľa špeciálneho prokurátora žiadal od pacientky za plastickú operáciu 18 650 korún v priestoroch plastickej chirurgie ružinovskej nemocnice. Napokon si vlani v novembri od nej prevzal 20-tisíc korún. Keďže išlo o estetický výkon, ktorý nie je hradený poisťovňou, mladá žena za operáciu riadne zaplatila v pokladnici nemocnice vyše 66-tisíc korún.

Chirurg zobral úplatok!
Zobraziť galériu (2)
„Mala som komplexy,“ priznala Daniela Ondrušková (23) dôvody, prečo sa pre zväčšenie poprsia rozhodla. Aby mohla operáciu podstúpiť, v banke si vzala úver. „Nečudujte sa, keď chcete byť pekná, stojí to peniaze,“ tvrdil podľa dievčiny lekár.

Podľa jej slov sa s chirurgom dohodli, že peniaze mu dá po operácii pri kontrole. „Bála som sa povedať nie, mala som obavy, že nebude o mňa dobre postarané,“ vysvetlila. Zdôverila sa však známym a na polícii podala na lekára trestné oznámenie. Peniaze mu už odovzdala ako agentka. Po prevzatí úplatku chirurga Romana Bánskeho zadržala polícia. Rozsudok ešte nie je právoplatný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu