Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Košický klaster IT Valley chce vytvoriť 4000 nových pracovných miest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: karierainfo.sk)

KOŠICE – Nezamestnanosť v Košiciach a regióne by mohla klesnúť! Záujem vytvoriť do roku 2020 4000 nových pracovných miest potvrdil košický klaster IT Valley. Výkonný riaditeľ IT Valley Jozef Ondáš prezradil, že za posledných 6 rokov vzniklo už 6 tisíc nových pracovných miest vďaka partnerstvu domácich a zahraničných IT firiem, vzdelávacích inštitúcií a verejnej správy.

 

 „Viac ako 95 % IKT (informačno – komunikatívne technológie) výstupov z Košíc smeruje na export do celého sveta. Sú to čisté peniaze, ktoré padajú zo sveta priamo do nášho regiónu. K rozvoju priemyslu IKT nepotrebujeme diaľnice. Nevyhnutne však musíme investovať do prepájania vzdelávania s požiadavkami praxe, inovácií a kreatívnej ekonomiky. Dnes máme 32 členov. Našou ambíciou je, aby sa súčasťou klastra Košice IT Valley stalo aspoň 100 subjektov, ktoré do konca roka 2020 dokážu spoločne vytvoriť ďalších 4000 pracovných miest,“  dodal Ondáš. V regióne Košíc a Prešova by tak v oblasti informačno-komunikačných technológií mohlo celkovo pracovať asi 10.000 ľudí.

 Združenie Košice IT Valley vzniklo v marci 2007 ako spoločná iniciatíva vzdelávacích inštitúcií, verejnej správy a popredných IT spoločností. V roku 2012 sa transformovalo na klaster. V súčasnosti má 32 členov a 4 sympatizantov. Hlavným cieľom klastra Košice IT Valley je vytvárať podmienky pre rozvoj IKT priemyslu, a tým napomáhať k zvyšovaniu kvality života v regióne východného Slovenska.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu