Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Premiér Fico dostal dres od SDKÚ: Má ísť hrať futbal, ekonomike škodí!

SDKÚ dáva Ficovi dres s číslom 16.
SDKÚ dáva Ficovi dres s číslom 16. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico má pri najbližšej príležitosti dostať dar od opozičnej SDKÚ. Športový dres vo farbách strany Smer a s číslom 16. Číslo podľa SDKÚ symbolizuje úroveň nezamestnanosti, ku ktorej sa Slovensko po roku Ficovej vlády dopracovalo.

Ficova vláda podľa Ľudovíta Kaníka nezvláda boj s nezamestnanosťou a uchyľuje sa  k manipulácií s číslami. "Hra s číslami spočíva v tom, že ľudia sa presúvajú do koloniek práceneschopných, alebo sa využívajú nástroje ako absolventská prax," uviedol Kaník. Podľa neho Ministerstvo práce masovo rozbieha programy rekvalifikácie a robí všetko pre to, aby reálne nezamestnaní ľudia formálne nefigurovali v štatistikách.

Poslanec Ivan Štefanec zas upozornil, že Národná banka Slovenska zverejnila odhad, podľa ktorého má tento rok prísť o prácu dvadsaťšesť tisíc ľudí.

Obaja poslanci vzápätí verejnosti ukázali futbalový dres s menovkou Fico a číslom 16 na chrbte. Ten má predsedovi vlády pripomínať výšku nezamestnanosti, ku ktorej sa Slovensko po roku jeho vládnutia dostalo, tvrdia poslanci SDKÚ. O nezamestnanosti chcú zvolať aj mimoriadnu schôdzu parlamentu. "Rok vlády Fica = rok nezamestnanosti na Slovensku. Už je to viac ako 16%. Nech radšej hrá iba futbal, ekonomike vie iba škodiť," napísal Kaník na Facebooku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu