Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kontroverzný Matovičov poslanec Štefan Kuffa bol ONLINE: Som pozemšťan!

Štefan Kuffa
Štefan Kuffa (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Kontroverzný politik, ktorý posiela homosexuálov na liečenie a chce zakázať upírske bábiky. Ale aj riaditeľ hospicu svätej Alžbety, ktorý sa stará o umierajúcich ľudí. V jednej osobe - poslanec parlamentu Štefan Kuffa. Vo štvrtok od dvanástej hodiny bude odpovedať na vaše otázky. Posielať ich však môžete už teraz.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

21.03.2013 12:42 - otázka od Kolega
Pán kolega Kuffa, rád by som sa Vás opýtal, čo si myslíte o Vašom predsedovi. Ako morálnemu človeku, nevadí vám, že verejne nadáva a používa slová ako čur.k a pod. Nehanbíte sa za neho?
Ak ste ma oslovili kolegom, sme kolegovia z parlamentu? Ak sme kolegovia z parlamenntu, musíte poznať moje postoje, ktoré ja osobne zaujímam k týmto témam. Či sú to kolegovia z ľavice, alebo pravice, tak ich taktne upozorňujem na to, aby sa správali korektne a slušne. Vždy to urobím aj do budúcna, nech to bude ktokoľvek. Vzájomne sa nikdy nemáme osočovať. Nielen kolegovia v parlamente, ale aj bežní občania. Ďakujem za otázky, hoci niektoré sa mi zdali skôr neúprimné. Napriek tomu, nech Vám všetkým Boh žehná.
21.03.2013 12:38 - otázka od Jozef
Pán poslanec, keďže máte sedem detí napadá ma taká otázka. Použili ste v živote ochranu?
Mojou ochranou v mojom živote je môj Boh, ktorý stále pri mne stojí a chráni ma.
21.03.2013 12:37 - otázka od Stefan
Nevidím ani len svetlo na konci tohoto tunelovania Slovenska..Vy ako vidíte Slovensko a jeho tzv buducnosť do 5-10 rokov? ale skuste sa odosobniť od pohodlia poslanca...
Ja sa stále dívam s veľkou nádejou na budúcnosť tejto krajiny. Verím, že tento ľud má potenciál, ktorý je schopný nielen dosiahnuť videnie svetla v tom tuneli, ale aj v tom svetle sa ocitnúť. Všetci sa o to musíme úprimne usilovať a snažiť. Ak to všetci urobíme, je reálne, že by sme to dosiahli.
21.03.2013 12:35 - otázka od li
Ste Zid?
Prečo takáto otázka? Svoj postoj veriaceho človeka som aj verejne deklaroval. Myslím si, že to v tejto chvíli nemusím opakovať, pretože to toľkokrát bolo povedané, že to v tejto chvíli nepovažujem za potrebné hovoriť. Som kresťan-katolík.
21.03.2013 12:32 - otázka od Jana Olšavská
Ved máte pohľad diabla,ako sa môžete oháňať vierou a sedieť v parlamente...
Ja si to osobne nemyslím, ale na niekoho tak môžem pôsobiť. Teraz neviem, či pozitívne, alebo negatívne. Hĺbku srdca pozná len Boh. A my hĺbku sŕdc tých druhých spoznávame len cez ich postoje, ale aj napríklad cez otázky, ktoré kladú. A to je aj tento prípad.
21.03.2013 12:31 - otázka od Matúš
dobrý deň, páči sa mi na obyčajných ľuďoch to, že sú nezviazaní straníckou disciplínou, chcem sa opýtať ako chcete voliča presvedčiť, že takí zostanete po prípadnom vstupe do vlády, ďalej by som chcel vedieť koho by ste si zo súčasných kandidátov, alebo možno niekoho iného vedeli predstaviť ako prezidenta SR...
Predovšetkým by vás mala presvedčiť naša práca v parlamente. Aj tá naša skutočná nezávislosť, aj tie postoje, ktoré v parlamente zaujímame, prípadne ako o predkladaných návrhoch zákonov hlasujeme. K prezidentským kandidátom len toľko, že uvidíme aké postoje budú zaujímať voči skutočným hodnotám, ako ľudským, tak spoločenským. Podľa toho sa rozhodnem aj ja.
21.03.2013 12:28 - otázka od Matúš Teplý
Dobrý deň pán poslanec. Myslím si o Vás, že spomedzi všetkých nových poslancov ste najväčší fešák. Smel by som Vás pozvať na kávu?
Táto otázka vyznieva možno dvojzmyselne. Ak je úprimná, pozvanie môžem prijať, hoci prevažne pijem obyčajnú vodu, alebo čaj.
21.03.2013 12:26 - otázka od Jozef
Pochvalen, pan poslanec. Som homosexual, rad by som sa od Vas dozvedel, ktora klinika sa zaobera liecbou tejto choroby, aka je percentualna uspesnost vyliecenia sa, prip. aku mortalitu vykazuje tato choroba. Este doplnujuca otazka- je to nakazlive kvapockovou infekciou? Lebo ak ano, mali by ste byt ostrazity, cestujeme rovnakym IC-ckom. Ale nie ste moj typ ;)
Otázka znie veľmi provokačne a mám pochybnosť, či naozaj homosexuálom ste, alebo ste iba propagátorom. Samotná orientácia nemusí byť ešte problémom, už som to uvádzal. Ale jej praktizovanie určite je. Ak nozaj ste homosexuálom, ako sa hlásite, tak sám poznáte problémy a úskalia. Ja nemám problém hovoriť osobne s akýmikoľvek ľuďmi.
21.03.2013 12:24 - otázka od mária,sabinov
dobrý den, kedy sa už tá vaša strana, či čo ste, začne starať aj o zdravotne postihnutých a naprávať zákon 447 o kompenzáciach pre ŤZP.Viete vobec, že taký zákon je na svete?Poznáte vobec jeho obsah? To v tomto štáte žijú len romovia,homosexuáli? Kde je to vaše sociálne cítenie pán Kuffa?Ako može byť v zák.447 napr.ak občan ZTP dostáva prispevok k dôchodku za bezvládnosť a má asistenta tak mu po roku tento príspevok stiahnu z odmeny asistnta za rok v jednej čiastke,čo je okolo 230 eurá!!!Taktiež ako je možné, že pri výpočte príspevku za opatrovanie sa berie do úvahy príjem opatrovaného, ved to je hyenizmus!!! O tých ľudí sa starajte,nevediasi navýšiť príjem pre svoje postihnutie.Juryniová sľubovala pred volbami všetko pre TZP,dnes sa má dobré a celá vaša strana,ktorej ste zarobil cez preferenčné hlasy veľké peniaze, na postihnutýh kašle.A vy tiež.O Matovičovi škoda písať,on je ...Ked pozerám na zasadnutia NR, tak je mi zlé...a ten Hlina,katastrofa,verím, že ste tam posledné vol obdobie,
Ak je čosi lepšie a krajšie na pozeranie, tak vám to zo srdca odporúčam, nemusíte sledovať práve Národnú radu. Je to slobodné rozhodnutie každého. Ak stojíte o nejaké odporúčanie, stačí ak sa pozriete z okna svojho vlastného bytu. Alebo ak ste na vychádzke, zahľadíte sa na svoje okolie, možno krajinu, možno ľudí, ktorých stretávate a prejde vás aj to pesimistické myslenie. Treba si uvedomiť, že my sme opoziční poslanci a nie sme tí, ktorí majú možnosť tvoriť tieto zákony. Aj keď ich môžeme predkladať, chýbajú nám hlasy na to, aby sme ich mohli presadiť. Ak kolegovia zo Smeru majú iný názor, môžem s ním nesúhlasiť, a vyjadriť to aj pri samotnom hlasovaní, ale to nie je dôvod na to, aby som nimi opovrhoval. Hoci všetci frfleme na sociálny systém tejto krajiny, dôchodky sú nízke, ale predsa sú len pravidelné, čo je pozitívne. Možno raz sa to v budúcnosti zlepší. Ale táto krajina na to bude musieť mať.
21.03.2013 12:19 - otázka od Katka
Pán Kuffa, zdravím Vás. Chcem sa Vám a Vášmu bratovi poďakovať za to, že aj v dnešnej dobe existujú ľudia, ktorí myslia aj na biednych a chudobných a snažia sa im pomôcť.
Vyspelosť spoločnosti nemá byť meraná spotrebou vody, alebo hygienických potrieb. Alebo či dokážeme postaviť za dva týždne banku, či za tri dni benzínku, alebo firmu. Ale podľa toho, ako je ochotná a schopná postarať sa o chudobných, biednych a v širšom kontexte mraginalizovaných. A to sú všetci tí, o ktorých sa predchádzajúci čitatelia tak dehonestujúco vyjadrovali. To, keď si závislý, chudobný, bez strechy nad hlavou, to neznamená, že si zlý.
21.03.2013 12:17 - otázka od Korček Peter
Otázka: Kúpete sa oblečený? Aké ďalšie návrhy pripravujete? Nie náhodou o dĺžke vlasov? Alebo zákaze antikoncepcie? Keby mal M. trochu rozumu, nikdy vás na kandidátku nedá...žiaľ je tu to Keby..... Ste hanba parlamentu a všetkých proeurópsky mysliacich ľudí na Slovensku.... Nie ďakujem... takýto chachar by bol schopný prikázať ľuďom aby spali len v pyžame a prípadne porušenie by trestal trstenicou.. okrem toho jeho chorobné vyhlásenia voči určitým menšinám by si zaslúžili pozornosť orgánov činných v trestnom konaní alebo psychiatra..... Je pozoruhodné ako sú niektorí katolícky anachronici náchylní k diktátu a totalitárnemu poučovaniu o spôsobe života....... to sme tu už raz mali.......PS: História nám ukazuje, že všetko čo bolo zakázané prežilo, vždy, všade a pri všetkom.....
Sloboda bez zodpovednosti neexistuje. Človek, ktorý sa správa nezodpovedne, paradoxne sa stáva otrokom. Ján Bosco, jeden z najväčších pedagógov 19. storočia, hlásal myšlienku (a to bola jeho výchovná metóda) "Rob čo chceš, len nehreš". Inými slovami, rob čo chceš, len nerob zlo. Byť tvorivý a užitočný pre druhých.
21.03.2013 12:14 - otázka od Benko
Keď sa na Teba dívam a ak by si vyceril zuby, tak tá zubatá bárby je krásavice, zastupuješ teraz aj naše deti, nebolo by lepšie odísť z toho bodrdelu kde si a strašiť len svoje deti?
Neviem, či Ty si krajší, ale ak máš iba telo krajšie, to je veľmi málo. Ale ak máš pekné srdce a svoju dušu, tak Ti potom gratulujem. Si pekným človekom. Lebo iba zovňajšok človeka nehovorí o jeho kráse.
21.03.2013 12:12 - otázka od jojopeciatka
Ahoj, vyzor vasej hlavy pripomina, vyzor mimozemstana... Ste z tejto planety?
Áno, som. Hoci veľakrát mnohí ľudia mi nerozumejú. A veľakrát aj ja im, hoci sa o to snažím a usilujem. Ale to je dnešný svet, ktorý hodnoty pošliapava a brak a hrdza sú im hodnotou.
21.03.2013 12:11 - otázka od Michal
Pán Kuffa, kedy sa začnete spolu so 149 kolegami zaoberať reálnymi problémami bežných občanov tohto štátu?
Robím to priebežne. Vždy reagujem na veci, ktoré sú predložené v programe Národnej rady.
21.03.2013 12:11 - otázka od Barbora
Vazeny pan poslanec, zaujimalo by ma, ci verite aj vo frenologiu, pretoze ta rovnako ako tvrdenie, ze homosexualita je choroba, bola vyvratena vedeckymi cestami. A este by ma zaujimalo, kde beriete tu drzost hovorit o niekom, ze je dusevne chory, ked ho nepoznate. A aky je vas nazor na svetovo znamych ludi, co sa priznalo k homosexualite(napr. Ian Mckellen, Elton John), tiez podla vas patria do ustavu?
Dobrý deň všetkým čitateľom Topiek. Samotná orientácia nie je tým zlom. Je ním propagácia a nadpráva, ktoré by sme dávali týmto ľuďom. To nie je správne.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu