Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matovičov poslanec opäť perlil: Dievčatkám treba zakázať Barbiny!

Štefan Kuffa považuje vampírky za nebezpečné.
Štefan Kuffa považuje vampírky za nebezpečné. (Zdroj: SITA, Facebook)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady za OĽaNO Štefan Kuffa by zakázal jednu z bábik Barbie - vampírku. Pre deti sa totiž podľa neho nehodí. "Je to Barbinka vampírka, taká so zúbkami," priblížil poslancom v pléne Kuffa, ktorý sa svojho času zviditeľnil tým, že homosexualitu označil za chorobu.

Kuffa si myslí, že malé deti by sa s takýmito bábikami so zúbkami nemali hrať, keďže je to pre ne nebezpečné. Podotkol, že ak si takéto hračky chcú dávať dospelí, tak je to v poriadku, ale deťom do rúk nepatria.

"Psychický vývin dieťaťa je veľmi dôležitý. Takéto strašidelné hračky sa môžu vkradnúť do detskej mysle a vynoriť sa napríklad v zlých snoch. Všetko je to individuálne, ale citlivejším deťom sa to môže stať. Navyše to pripomína okultizmus a ten môže byť nebezpečný aj pre dospelého človeka," reagoval Kuffa pre topky.

Poslanec za OĽaNO sa bábikám venoval v diskusii k novele zákona o bezpečnosti hračiek. Tá má upraviť bezpečnostné požiadavky na ich chemické vlastnosti. Majú sa znížiť povolené hodnoty kadmia v nich.

Právnu normu pripravil rezort hospodárstva a prijíma ňou smernicu EK. Novela okrem iného upravuje aj dokumenty, ktoré musia sprevádzať hračky, či povinnosti dovozcov pred uvedením hračiek na trh.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu