Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragédia sa opakuje: Kamaráti (†23, †24) havarovali v rovnakej zákrute ako moderátor Žitný

Na mladíkov si kamaráti spomínajú na sociálnej sieti Zobraziť galériu (3)
Na mladíkov si kamaráti spomínajú na sociálnej sieti (Zdroj: Polícia, FB)

MALACKY – Po rokoch pribudnú pri ceste ďalšie kríže. Tragická havária, pri ktorej v nedeľu zahynuli mladí kamaráti Tomáš (†23) z Rohožníka a Milan (†24) zo Sološnice, sa odohrala na tom istom mieste, kde pred piatimi rokmi pod kolesami auta moderátora Rastislava Žitného zahynul len 5-ročný Tomáško Žilavý. Oproti pomníčku, ktorý v nebezpečnej zákrute postavili na pamiatku malému chlapcovi, teraz pribúdajú sviečky na poctu nebohým mladíkom.

K hrozivej nehode došlo v nedeľu skoro ráno asi 1,5 kilometra pred Rohožníkom smerom do obce Kuchyňa. Vo Forde Focus sa viezli traja kamaráti Tomáš (23) z Rohožníka, ktorému údajne auto patrilo, a Milan (24) a Adrián (20) zo Sološnice. Kto sedel za volantom zatiaľ nie je jasné. Isté je len to, že šofér s autom okolo 2:30 vyletel zo zákruty a vpálil do stromu.

Nedeľná tragická havária pred Rohožníkom.
Zobraziť galériu (3)
Nedeľná tragická havária pred Rohožníkom.  (Zdroj: Polícia, FB)

Tomáš a Milan ostali po náraze v aute zakliesnení. Jeden z nich zomrel na mieste, druhý hodinu po havárii. Tretieho mladíka Adriána s ťažkými zraneniami previezli do bratislavskej nemocnice na Kramároch. Jeho stav už je údajne stabilizovaný. Čo presne bolo príčinou obrovskej tragédie, vyšetruje polícia. „V tejto súvislosti začal  vyšetrovateľ PZ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Na tom istom úseku, na ktorom v nedeľu vyhasli životy dvoch mladíkov, pred piatimi rokmi naposledy vydýchol aj 5-ročný Tomáško Žilavý, ktorého tam  zrazil exmoderátor Rastislav Žitný. Ten si za usmrtenie chlapca momentálne odpykáva 2-ročný trest. V zákrute pred Rohožníkom po tragickej smrti Tomáška postavili pomníček, pri ktorom pravidelne zapaľujú sviečky. Presne oproti tomuto miestu v nedeľu pribudli ďalšie, ktoré príbuzní a známi priniesli nebohým kamarátom Tomášovi a Milanovi.

Tragická havária pri Rohožníku v roku 2008

Tragédia sa opakuje: Kamaráti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Bleskovky)

Bývalý moderátor Rastislav Žitný 29. júna 2008 okolo 13:00 havaroval na ceste medzi obcami Rohožník a Pernek. Zo sprvu nezistených príčin prešiel v zákrute do protismeru, kde zrazil dvoch cyklistov – otca Milana a syna Tomáška. Chlapcovi už nemohli pomôcť, otca ako aj vodiča Žitného previezli so zraneniami do nemocnice.

Po obrovskej tragédii sa objavilo niekoľko špekulácii ohľadom príčiny havárie. Niektorí svedkovia tvrdili, že moderátor sa do zákruty vrútil vo vysokej rýchlosti, iní, že počas jazdy dokonca telefonoval. Samotný Žitný vypovedal, že pred nehodou stratil vedomie. Toto však vyvrátil znalecký posudok, ktorý prezradil, že moderátor do zákruty vchádzal v plnom vedomí a v rýchlosti 139 km/h. Po troch rokoch bol nakoniec odsúdený na 2 roky väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu