Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nízke Tatry zaplavili prázdninoví dovolenkári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Liptovskú stranu Nízkych Tatier počas prvých dvoch týždňov jarných prázdnin doslova zaplavili najskôr dovolenkujúci z východného Slovenska a po nich turisti zo stredného Slovenska. Svedčí o tom takmer dvojnásobný medziročný nárast uplatnených rezervácií v ubytovacích zariadeniach.

Podľa riaditeľky oblastnej organizácie Región Liptov Dariny Bartkovej je najpozitívnejším zistením rastúci záujem Slovákov o dlhšie pobyty. "Trávia tak v našom regióne čoraz viac času. V kurze sú šesťdňové pobytové balíky, ktorých sa vo februári predalo skoro o polovicu viac ako pred rokom," skonštatovala.

"Nízke Tatry sa zásluhou obrovských investícií do lyžiarskych stredísk a akvaparkov dostávajú bez akéhokoľvek preháňania do pozície lídra v slovenskom cestovnom ruchu. Minuloročných viac ako 411.000 návštevníkov prekonalo zdanlivo neprekonateľný predkrízový rok 2008," pokračovala Bartková.

Zároveň prezradila smelú ambíciu Liptákov prekonať naďalej stúpajúcou návštevnosťou Nízkych Tatier už v najbližšom období Vysoké Tatry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu