Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovensko opäť boduje vo svete: Naše lyžiarske stredisko medzi TOP 10!

Lyžiarske stredisko Jasná patrí podľa Lonely Planet k najlepším zimným rezortom v Európe
Lyžiarske stredisko Jasná patrí podľa Lonely Planet k najlepším zimným rezortom v Európe

BRATISLAVA - Zdá sa, že Slovensko si konečne začína všímať ostatný svet, ktorý ho doteraz, sčasti aj našou vlastnou vinou, tak trochu ignoroval. Odborníci najnovšie ocenili zimné strediská, z ktorých jedno sa dokonca dostalo do najlepšej desiatky v Európe.

Slovensko v posledných mesiacoch naozaj boduje. V októbri nás uznávaný vydavateľ príručiek pre cestovateľov Lonely Planet zaradil medzi top desať najlákavejších destinácií pre rok 2013, pričom ocenil našu kultúru i mnoho turistami ešte neprebádaných oblastí. Minulý týždeň zase americká spravodajská televízia CNN vyzdvihla Košice, ktoré sa umiestnili v jej najlepšej sedmičke turistických cieľov pre tento rok.

Lonely Planet je naša krajina zrejme sympatická, pretože najnovšie zaradilo lyžiarske stredisko Jasná do rebríčka desiatich najlepších európskych zimných destinácií. "Slovensko ponúka výborné možnosti na lyžovanie za rozumné ceny. Ani poplatky za ubytovanie a stravu nie sú vysoké. Vládne tu navyše veľmi priateľská atmosféra, čo sa nedá o mnohých alpských strediskách," píše sa na stránke.

Otázkou zostáva, či slovenskí podnikatelia pôsobiaci v cestovnom ruchu túto príležitosť využijú a zabojujú o každého zákazníka.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu