Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bratislavská MHD mešká do 15 minút, problémy najmä na okrajoch mesta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Mestská hromadná doprava mešká pre sneženie v hlavnom meste 10 až 15 minút. Problémy má najmä v okrajových častiach Bratislavy, hlavne v kopcovitých terénoch.

"Linka číslo 44 premáva len v úseku Jaskov rad - Júlová, linka číslo 128 neobsluhuje zastávku Na Grbe, linka číslo 130 nepremáva vôbec z dôvodu zľadovateľosti komunikácie," informuje Dopravný podnik Bratislava (DPB). Nepravidelne premávajú aj linky číslo 91 a 93.

Vyše 50 mechanizmov zimnej údržby je podľa slov hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho v teréne od utorka (12.2.) nepretržite. "Vozidlá z ciest nesťahujeme, priebežne čistíme aj všetky chodníky. Celomestský zásah urobilo mesto o 22.00 h a ráno o 03.00 h," uviedol s tým, že na väčšine ciest je kašovitá vrstva snehu. "Horšia situácia je na cestách 3. a  4. triedy, kde zodpovednosť za zimnú službu je na pleciach mestských častí. Odtiaľ zaznamenávame najviac kritických podnetov od Bratislavčanov," dodal.

Táto intenzita zimnej službe je podľa Andrassyho dosiaľ najvýraznejšia za posledných 15 až 20 rokov. "Doposiaľ máme vyčerpaných 4,5 z 5,2 milióna eur, ktoré sú rozpočtované na tohtoročnú zimnú službu. Tá zo zákona trvá do 28. februára, ale v prípade nepriaznivých poveternostných podmienok ju mesto bude držať dovtedy, kým sa počasie neumúdri," poznamenal.

Rovnako je na tom aj najväčšia mestská časť Petržalka. Miestny podnik Verejnoprospešných služieb Petržalka už vyčerpal vyše 85 percent finančných prostriedkov. Celkovo v rozpočte mestská časť vyčlenila na zimnú starostlivosť o miestne komunikácie 123.000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu