Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovensko tento týždeň opäť potrápi sneh, hrozia aj povodne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Len pár dní sme sa tešili z ako-tak suchých ciest a už sa na Slovensko opäť dovalila nová nádielka snehu. Podľa informácií Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by malo snežiť celý týždeň, takže nás zrejme zase čakajú neprejazdné cesty. Okrem toho bola vydaná výstraha aj pre povodne.

Dnes bude oblačno až zamračené a na viacerých miestach zasneží. Popoludní na juhozápade miestami aj dážď so snehom alebo dážď. Denná teplota dosiahne -3 až 2 stupne, na juhozápade okolo 4 .Fúkať má južný až juhozápadný vietor o rýchlosti 10 až 25 km/h, na hrebeňoch hôr silný až búrlivý vietor.

V utorok očakávame premenlivú veľkú oblačnosť. V noci na mnohých miestach sneženie, cez deň na mnohých miestach dážď. Denná teplota 1 až 6 stupňov. Juhozápadný až južný vietor 3 až 7 m/s, v nárazoch najmä na severe okolo 15 m/s.

V stredu bude počasie v strednej Európe ovplyvňovať rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Oblačno až zamračené a na väčšine územia dážď alebo dážď so snehom, od cca 600 m sneženie. Popoludní od západu ustávanie zrážok. Denná teplota sa bude pohybovať na úrovni 1 až 6 stupňov.

Vo štvrtok má byť prevažne oblačno a miestami slabý dážď, od cca 600 m sneženie. Denná teplota dosiahne len -1 až 5 stupňov.

V piatok začne do karpatskej oblasti od severu prúdiť studený vzduch. Polooblačno až oblačno, na severe a východe miestami občasné sneženie. Denná teplota -4 až 2 stupne.

V sobotu nenastane žiadna zmena. Podľa predpovede bude polooblačno, na severe oblačno a miestami snehové prehánky. Denná teplota -4 až 2 stupne.

SHMÚ vydal na dnes a na zajtra výstrahu pre vietor a snehové jazyky a záveje. Taktiež vyhlásil hydrologickú výstrahu prvého stupňa pred povodňami, ktorá platí pre časť Zemplína. Na niektorých tokoch sa tam totiž predpokladá vzostup vodných hladín zodpovedajúci stupňom povodňovej aktivity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu