Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vodiči, pozor! Donovaly uzavreté, Šturec už prejazdný

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý, okrem úsekov D1 Horná Streda - Hričovské Podhradie, Ivachnová - Važec, úseku D3 Hričovské Podhradie - Žilina a úseku R3 na Orave, kde je na vozovkách vrstva čerstvého prípadne kašovitého snehu do 3 cm.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na južnom a východnom Slovensku je prevažne mokrý, na ostatnom území zväčša pokrytý vrstvou čerstvého alebo kašovitého snehu do 2 - 3 cm, vo vyšších polohách aj utlačeného, prípadne miestami až zľadovateného snehu do 4-5 cm, informuje Slovenská správa

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého alebo kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm, na HP Herlianske Sedlo do 4 - 5 cm. Na HP Veľké Pole a Cukmantel je na vozovkách miestami zľadovatený sneh do 3 cm. Horské priechody Pezinská Baba, Kremnické Bane, Látky-Prašivá, Dobšiná, Ďurďošík, Soroška, Klenov a Pusté Pole majú povrch vozoviek mokrý.

Donovaly sú uzavreté pre vozidlávnad 10 m celkovej dĺžky!!! Z dôvodu silného sneženia je obmedzená dohľadnosť do 50 m v okolí Trenčína a do 100 m v okolí Beluše, Branného, Donovál, Dechtárov, Dovalova, Važca. Hmla s dohľadnosťou do 100 m je v okolí Dobšinej, Turne nad Bodvou, Rožňavy a Plešivca. Na horskom priechode Šturec hrozí padanie lavín na vozovku! Pozor na tvorbu snehových jazykov na ceste I/78 v úseku Hruštín - Babín! Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo. Pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice!!!

Horský priechod (HP) Šturec už pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov otvorili, na Donovaloch uzavretie pre takéto nákladné vozidlá však stále trvá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu