Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Už aj hasiči sú na Facebooku, aktuálne informácie každý deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenskí hasiči sú oficiálne na Facebooku. Prezídium Hasičského a záchranného zboru zriadilo koncom januára na sociálnej sieti svoju profilovú stránku.

"Je prostriedkom, prostredníctvom ktorého je možné distribuovať aktuálne informácie k cieľovým skupinám operatívne," uviedla Miriam Žiaková z komunikačného a organizačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Hasičov na stránke zatiaľ podporuje 319 fanúšikov. Tí môžu na stránke nájsť snímky zo zásahov hasičov, fotografie áut a techniky, ale aj odporúčané článkov médií či video z kabíny hasičského auta pri výjazde k dopravnej nehode. Hasičské prezídium tvrdí, že význam stránky nepreceňuje.

"Je iba súčasťou komunikačných kanálov, ktoré využívame," ozrejmila Žiaková. Podľa jej slov ju založili pre všetkých príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľných hasičov, občanov, novinárov a fanúšikov. "Cieľom je na nej denne prinášať informácie o našej práci, o aktuálnych udalostiach, ale aj o činnosti a zámeroch HaZZ," povedala a dodala, že stránka môže byť rýchlym zdrojom informácií pre novinársku obec, prostredníctvom ktorého sa dozvedia, kde práve jednotky hasičov zasahujú.

Profilovú stránku zastrešuje komunikačné a organizačné oddelenie Prezídia HaZZ. "Aktualizácia je na dennej báze," dodala Žiaková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu