Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Boj za Bezáka nekončí: Jeho priaznivci sa opäť stretnú!

Róbert Bezák
Róbert Bezák (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Priaznivci a podporovatelia emeritného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka sa dnes večer stretnú v Trnave v kine Hviezda na premietaní dokumentu Českej televízie Arcibiskup s ľudskou tvárou. Organizátor, občianske združenie Publikum.sk ponúkol Trnavčanom na podujatie bezplatný vstup.

O vstupenky prejavili ľudia veľký záujem. Po premietaní filmu by mala nasledovať diskusia, na ktorú sú pozvaní politológ Martin Klus, teológ Miroslav Kocúr, teológ a novinár Michal Havran a reportér Lukáš Zuzelka. Jej témou bude osobnosť odvolaného arcibiskupa a kontext jeho nečakaného odchodu z postu v lete 2012.
      
Film Arcibiskup s ľudskou tvárou je dielom režiséra Petra Minaříka, ktorý sa podujal začiatkom roka 2012 predstaviť Róberta Bezáka ako fenomén nových prúdov v katolíckej cirkvi. Do scenára zasiahli nečakané udalosti začiatkom júla, kedy pápež Bezáka z funkcie odvolal. Nové momenty predĺžili predpokladané trvanie dokumentu z polhodiny na celú hodinu. Česká televízia, ktorá ho pre potreby trnavského podujatia zapožičala, ho odvysielala v decembri, po nej dokument zaradila do programu aj Slovenská televízia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu