Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Situácia na cestách plná výstrah: Na Šturci pozor, hrozia lavíny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Na horskom priechode Šturec hrozí padanie lavín na vozovku. Šoféri by si tiež mali dávať pozor na zvýšené riziko vzniku poľadovice na mokrých a vlhkých vozovkách na mostoch a pri vodných tokoch. Slovenská správa ciest (SSC) ďalej upozorňuje na tvorbu snehových jazykov na cestách okresov Martin, Turčianske Teplice a v okolí Prešova.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú na slovenskom území zjazdné. Povrch vozoviek je na prevažne vlhký až mokrý, okrem úsekov diaľnice D1 Ivachnová - Liptovský Mikuláš a Liptovský Hrádok - Važec a rýchlostnej cesty R3 Trstená, kde je na vozovke miestami kašovitý sneh s hrúbkou do 2 cm. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na niektorých miestach ich pokrýva vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného, niekde zľadovateného snehu s hrúbkou do 3 cm. Na vyššie položených cestách, najmä nižších kategórií, môže utlačený sneh dosiahnuť 5 až 10 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou miestami čerstvého až utlačeného snehu do 3 cm. Na horských priechodoch Hriňová a Huty je však vrstva snehu do 4 až 5 cm. Na priechode Zbojská sa miestami vyskytuje zľadovatený sneh do 5 cm. Horské priechody Biela Hora, Pezinská Baba, Havran, Vyšehrad, Kremnické Bane, Dargov, Ďurďošík, Šútovce a Soroška majú povrch vozoviek suchý až mokrý.

Cesta II/533 Gemerská Poloma - Súľová a II/549 Úhornianske sedlo je uzavretá pre všetku dopravu. V úseku II/531 Červená Skala, II/584 Srdiečko - Bystrá, II/529 Vrchslatina - Brezno a HP Čertovica je nutné použiť snehové reťaze pre vozidlá dlhšie ako 10 m. Na ceste I/66 HP Besník vytvára silný nárazový vietor snehové jazyky a záveje. Tie sa pre vietor tvoria aj na cestách III/53304 Bajerovce a III/53305 Poloma. Na ceste číslo I/67 v úseku Dobšinského kopca sa vytvárajú snehové záveje. SSC upozorňuje na zľadovatený sneh na úsekoch ciest v okolí Nitrianskeho Pravna, Budatínu a Bytče. Naďalej platí, že pre vozidlá dlhšie ako 10 m je počas celej zimnej sezóny uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom ako aj horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu