Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Havária na Dunaji: Pri Vlčom hrdle sa potápa 80-metrová loď plná železnej rudy

Potápajúca sa loď pri Vlčom hrdle Zobraziť galériu (2)
Potápajúca sa loď pri Vlčom hrdle (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Dnes krátko pred piatou sa na Dunaji pri Vlčom hrdle začala potápať 80-metrový rakúsky nákladný čln tlačený remorkérom Denia plný železnej rudy. Na mieste zasahovali hasiči aj potápači, ktorí z lode odčerpávali vodu.

Na nákladnom člne počas plavby vznikli dve diery a začak sa potápať. V týchto chvíľach ho presúvajú do iného prístavu. "Momentálne sa poškodené plavidlo bude remorkovať do prístavu Pálenisko, kde prebehnú prekladacie práce. Následne sa bude zisťovať rozsah poškodenia plavidla," informovala dnes popoludní hovorkyňa Štátnej plavebnej správy Jana Vadkertyová.

Vlečný čln sa začal potápať asi o 04.45 h. Na mieste zasahovali hasiči, ktorí museli odčerpávať vodu. "Od rána zasahovali tri hasičské jednotky a 11 príslušníkov," priblížila hovorkyňa bratislavských krajských hasičov Daniela Kapustová.

Podľa Vadkertyovej ide o rakúsky čln a počas plavby na Dunaji na ňom vznikli dve diery. "Okamžite po tomto zistení bolo plavidlo odstavené v prístave za účelom jeho opravy," podotkla s tým, že únik pohonných látok nehrozí.

Zatiaľ nie je známe, čo bolo príčinou potápania člna. "Je to v štádiu zisťovania, je potrebné najprv vykonať úkony, aby sa čln nepotopil. Až potom sa budú zisťovať príčiny, prečo sa to stalo," dodala Kapustová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu