Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Ďalšie nešťastie na svahu: Lyžiarka vrazila do skaly, ratoval ju vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pri zjazde Školským žľabom v Nízkych Tatrách dnes vrazila lyžami do skaly 30-ročná slovenská lyžiarka.

Po silnom náraze jej bolesť v krížovej chrbtici neumožnila pokračovať v lyžovaní, ani inak sa dostať dole. Na mieste zasahovali záchranári Horskej záchrannej služby, ktorí ju zateplili a privolali leteckých záchranárov.

Tí zranenú ošetrili, evakuovali z miesta nehody vo vákuovom matraci pomocou palubného navijaku a po naložení do vrtuľníka ju transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Informovala Sylvia Galajda z AIR - TRANSPORT EUROPE.

V piatok utrpel zranenia slovenský lyžiar aj na svahu v v štajerskom stredisku Stuhleck. Štyridsaťdeväťročný Slovák po páde ostal ležať v bezvedomí na trati.Nablízku sa náhodou nachádzali traja lekári, ktorí sa muža snažili priviesť späť k životu, bohužiaľ neúspešne.

Leteckí záchranári pomáhali zranenému lyžiarovi v nízkotatranských Derešoch

Po zásahu leteckých záchranárov z Popradu na svahoch severnej strany Nízkych Tatier, zasahovala dnes popoludní v inej časti Nízkych Tatier aj banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) AIR - TRANSPORT EUROPE. Pri lyžovaní na Derešoch spadol a zranil si hrudník, brucho a pravé zápästie 28-ročný lyžiar z Trnavy.

Ako informovala Galajda, zraneného z nedostupného terénu po ošetrení evakuovali leteckí záchranári pomocou palubného navijaku vo vákuovom matraci. "Následne ho naložili na palubu vrtuľníka a transportovali do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedla.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu