Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cez víkend nasneží: Nočné teploty padnú až na - 19 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - K zimným mesiacom patrí sneženie a teploty pod bodom mrazu, ktoré si podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu užijeme aj tento víkend. V noci zo soboty na nedeľu dokonca ortuť teplomera môže klesnúť až na mínus 19 stupňov Celzia.

Dnes nás čaká premenlivá, prevažne veľká oblačnosť, ktorá prinesie na mnohých miestach občasné sneženie alebo snehové prehánky. Na severe miestami aj trvalejšie. Najvyššia denná teplota vystúpi na -4 až 1, na krajnom juhozápade okolo 3 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo -7 stupňov a postupne sa ochladí. Fúkať má slabý premenlivý, v západnej polovici severozápadný vietor rýchlosťou 5 až 20 km/h. SHMÚ predpokladá, že napadne približne 0 až 5 mm zrážok a 0 až 7 cm nového snehu.

V sobotu vyvrcholí prílev studeného vzduchu od severozápadu a môžeme sa "tešiť" na polooblačné, na severe až oblačné počasie s ojedinelými snehovými prehánkami. Nočná teplota klesne na -5 až -10, v horských dolinách a kotlinách -10 až -15 stupňov. Denná teplota sa vyšplhá na -4 až +1, v severnej polovici miestami okolo -7 stupňov.

V nedeľu má byť opäť polooblačno až oblačno s ojedinelým slabým snežením. Treba sa však pripraviť na popoludňajšie pribúdanie oblačnosti aj sneženia. Nočná teplota "spadne" na -6 až -12, v horských dolinách a kotlinách -13 až -19 stupňov. Denná teplota dosiahne -5 až 0, na severe miestami okolo -7 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu