Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Protest proti Gašparovičovi: Už ho nahlásili na Starom Meste!

Ivan Gašparovič Zobraziť galériu (2)
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Budúci týždeň v Bratislave pripravujú verejné zhromaždenie na podporu petície za obžalobu prezidenta SR Ivana Gašparoviča a za jeho odstúpenie pre vedomé porušenie Ústavy SR.

Konať by sa malo 17. januára od 18:00 do 19:00 na Hodžovom námestí. Zhromaždenie organizujú iniciátori petície, ktorá s touto iniciatívou prišla. Stretnutie občanov vyhlásili na sociálnej sieti.

"Prosíme účastníkov, aby si priniesli so sebou píšťalky a na znak úcty k našej ústave pripli trikolóry," píše sa v oficiálnom statuse skupiny. Stránku na sociálnej sieti, ktorej cieľom je odvolanie Ivana Gašparoviča z funkcie, podporuje už vyše 26-tisíc ľudí. Petíciu, ktorá má smerovať k obžalobe prezidenta, spustili cez víkend.

Verejné zhromaždenie na podporu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

"Mestská časť Bratislava-Staré Mesto prijala oznámenie o konaní verejného zhromaždenia," informoval staromestský hovorca Tomáš Halán. Keďže ohlasovateľ neuviedol všetky potrebné informácie, Staré Mesto ho vyzvalo na doplnenie oznámenia. "Po doplnení údajov bude oznámenie platné," doplnil Halán.

S rovnakým návrhom prišli aj poslanci za SaS. V utorok sa k nemu pridali aj tri pravicové strany združené v Ľudovej platforme. Opozícia následne podala návrh na mimoriadnu schôdzu parlamentu, kde má Gašparovič vysvetliť dôvody nevymenovania Čentéša priamo poslancom. Prezident sa dnes vyjadril, že o vystúpení v parlamente uvažuje aj on sám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu