Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na večeru pre opustených chodia aj štedrovečerní "turisti"

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Ľuďom bez domova a osamelým pripravili štedrovečerné pohostenie v Trnave na piatok 21. decembra. Už tradične sa uskutoční v Katolíckej jednote Slovenska (KJS) na Novosadskej ulici a aj v tomto roku pre túto príležitosť pripravujú spolu s cukrovinkami osemdesiat porcií kapustnice, šalátu a vyprážanej ryby.

Na usporiadaní štedrej večere pre bezdomovcov sa vždy podieľa mesto v spolupráci s KJS, ktorá okrem pohostenia neopomenie ani pozvanie duchovného pastiera, ktorý sa spoločenstvu prihovára na začiatku podujatia. Pre každého, kto prijme pozvanie, je pripravený aj balíček s ponožkami a trvanlivejšími potravinami. "

Je to malé prilepšenie k Vianociam," povedala Mária Peciarová zo sociálneho odboru trnavskej radnice. Bezdomovci sa o konaní večere dozvedia od sociálnych pracovníkov a informáciu ďalej šíria vo svojej komunite.

"Okrem takých, ktorých v Trnave poznáme, sledujeme, že na jedlo prichádzajú aj z iných miest, ktorí takto v predvianočnom čase pendlujú z mesta do mesta," dodala Peciarová. Okrem bezdomovcov sú dvere otvorené aj ľuďom, ktorí majú pocit osamelosti, či sociálne slabším rodinám. "Kto príde, toho radi pohostíme," dodala Peciarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu