Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sneh na bratislavských cestách vás potrápi aj dnes: Primátor odporúča MHD

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Odvtedy, ako včera kvôli novej vrstve napadnutého snehu vypukol v hlavnom meste dopravný kolaps, sa situácia podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho zlepšila. Doprava je však aj dnes zhustená, cesty sú mokré alebo je na nich vrstva kašovitého snehu. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže vytvárať poľadovica.

Včera sa na väčšine ciest hlavného mesta tvorili dlhé kolóny a doprava kolabovala. Primátor mesta Milan Ftáčnik preto vodičom odporúčal radšej na dopravu použiť MHD. „Opäť sa ukázalo typické správanie bratislavských vodičov, ktorí aj v takomto počasí zvolia radšej auto pred MHD,“ uviedol hovorca Andrassy.

O údržbu bratislavských ciest sa aj dnes stará 54 vozidiel. Od pondelka večera vozidlá zasahovali dvakrát, na cesty vyšli o 20:00 a o 02:30. Podľa Andrassyho najkritickejšia situácia bola v kopcovitejších častiach mesta, najmä v Dúbravke a Lamači.

 

Sneh na bratislavských cestách
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: zjazdnost.sk)

 

Podľa portálu zjadnost.sk sú všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na celom území zjazdné, povrch vozoviek je mokrý, alebo pokrytý miestami vrstvou kašovitého snehu do 3 cm. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na západnom a strednom Slovensku je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého snehu do 3cm a vo vyšších polohách vrstvou utlačeného snehu do 4 cm. Na východnom Slovensku sú vozovky ciest zväčša vlhké až mokré.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu hr. do 3 cm. HP Klenov, Pusté Pole, Ďurďošík, Dargov, Soroška, Branisko, Suľová, Grajnár a Biela Hora majú povrch vlhký až mokrý.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu