Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodiči, pozor na šmyk: Cesty sú vlhké, miestami mokré

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

BRATISLAVA – Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký, miestami mokrý.

 Ako informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojej internetovej stránke, zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, pričom ich povrch je prevažne vlhký až mokrý. Na cestách vo vyššie položených oblastiach stredného a východného Slovenska sa však nachádza miestami vrstva kašovitého alebo utlačeného až zľadovateného snehu v hrúbke 1 až 3 cm.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký alebo mokrý. Na vozovke cesty HP Huty sa nachádza miestami zľadovatený sneh v hrúbke 4 až 5 cm, na HP Herlianske Sedlo sa nachádza kašovitý sneh v hr. 4 až 5 cm, na HP Dobšiná a Hriňová je vrstva utlačeného snehu v hrúbke do 1 až 2 cm.

SSC zároveň upozorňuje vodičov, že pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko vzniku poľadovice. Poľadovica je momentálne na ceste II/578 v úseku Banská Bystrica - Kordíky. Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov potrápi vodičov v okolí Banskej Štiavnice, s dohľadnosťou do 100 metrov v okolí Sverepca a Pustého Poľa. Hmla s dohľadnosťou do 200 metrov je zase v lokalitách Horný Hričov, Hričovské Podhradie, Haniska, Považská Teplá, Predmier, Milhosť, Lučenec, Halič, Píla, Spišská Nová Ves, Hincovce, Dobšiná a Rožňava.

Pre vozidlá dlhšie ako 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu