Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hromadná zrážka na ceste v Maďarsku: Havaroval slovenský nákladiak!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KÖRMEND - Na západe Maďarska pri meste Körmend na štátnej ceste č. 86 zahynuli traja ľudia pri havárii troch nákladných áut z Maďarska, Slovenska a Poľska.

Nehodu utrpelo neskôr aj ďalšie vozidlo so slovenským evidenčným číslom - pri obci Nyírbogdány na severovýchode Maďarska po šmyku zbehol z vozovky mikrobus a prevrátil sa nabok. Vodiča hospitalizovali s poranením hlavy.

Podľa spravodajského servera Hir24.hu vo štvrtok snežilo okrem západných oblastí takmer vo všetkých župách. Najviac snehu zostalo na východ od hlavného mesta v Hevešskej župe. Inde sa sneh síce roztopil, povrch vozoviek a chodníkov však zamrzol. Pri obci Kulcs južne od Budapešti na štátnej ceste č. 6 sa zrazili dve osobné autá. Šesť ľudí sa zranilo ťažko a dvaja ľahšie. Na zľadovatených cestách mnohé vozidlá narazili do seba, prípadne zbehli do priekopy. Na šmykľavých chodníkoch sa zranili viacerí chodci.

Záchranári ošetrili dovedna 85 ľudí zranených na chodníkoch a pri dopravných nehodách. Najnižšiu teplotu namerali v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe, kde ortuť teplomera klesla na mínus desať stupňov Celzia.

Riaditeľstvo Úradu ochrany proti katastrofám vydalo upozornenie, podľa ktorého aj počas nadchádzajúceho víkendu bude podobná situácia: vozovky a chodníky budú nadránom pokryté vrstvou ľadu. V Baranskej župe na juhu krajiny predpovedali meteorológovia výdatné sneženie a varujú pred vytváraním mohutných závejov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu