Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Tretie úmrtie mladého futbalistu za týždeň: Filip (†13) náhle skonal

Filip Riečan
Filip Riečan (Zdroj: fkdukla.sk)

BANSKÁ BYSTRICA – Za posledných pár dní svet futbalu opustil už tretí mladý nádejný športovec. Filip Riečan (†13), ktorý hral za tím Dukly Banská Bystrica do 14 rokov, náhle skonal v nedeľu. Klub spod Urpína o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Podľa klubu išlo o veľmi talentovaného hráča, ktorý vynikal rýchlosťou, všestrannosťou a mal pred sebou veľkú futbalovú budúcnosť. Filip prišiel do prípravky Dukly Banská Bystrica v roku 2005. Bol členom tímu, ktorý získal viacero ocenení vrátane ceny od primátora mesta za najlepší kolektív vo svojej kategórii.

Riečan bol aj pri triumfe v Mini Champions League. Svoje posledné stretnutie, v ktorom aj skóroval, odohral 13. októbra 2012. Posledná rozlúčka s F. Riečanom sa uskutoční vo štvrtok 22. novembra 2012 o 10.00 h v krematóriu v Kremničke.

Pamiatke Filipa Riečana bude venovaná utorňajšia dohrávka 14. kola Corgoň ligy, v ktorej Dukla Banská Bystrica privíta MFK Ružomberok.

Za posledný týždeň ide už o tretí prípad tragickej smrti mladého futbalistu. Minulý týždeň vo štvrtok počas tréningu náhle zomrel len 9-ročný Erik z Považskej Bystrice, podľa našich informácií mu zrejme zlyhalo srdiečko.

Len deň po tom, prišiel o život ďalší futbalový talent Samko (†11) z Rabče, na ktorého počas hry na školskom ihrisku spadla bránka. Chlapcovi počas amerického futbalu, ktorý hral s kamarátmi po škole, spadla rovno na hlavu a ťažkým zraneniam na mieste podľahol. So Samkom sa v sobotu na miestnom cintoríne lúčila celá dedina. Základná škola, v areáli ktorej k nešťastiu došlo, sa po tragédii rozhodla na ihrisko osadiť bezpečnejšie bránky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu