Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragédia na základnej škole: Samka (†11) zabila na ihrisku kovová bránka!

Po Samkovi ostala v škole prázdna stolička
Po Samkovi ostala v škole prázdna stolička (Zdroj: Facebook)

NÁMESTOVO – Obrovská tragédia včera popoludní otriasla obcou Rabča, kde sa na školskom ihrisku prevrátila brána a privalila šiestaka Samka (†11). Chlapec hral s kamarátmi rugby, keď mu ťažká kovová brána spadla rovno na hlavu. Školák bol na mieste mŕtvy.

Samko zo VI.B základnej školy v Rabči hral včera spolu s kamarátmi na multifunkčnom ihrisku rugby. Ku nešťastiu podľa denníka SME došlo v čase, keď sa so spoluhráčom Marekom naťahoval o loptu. Druhá dvojica chlapcov súperila pri hádzanárskej bráne, pričom ju rozknísali a spadla.

Marekovi sa na poslednú chvílu podarilo uhnúť, no Samko to už nestihol a brána mu spadla rovno na hlavu.Učiteľka, ktorá práve prechádzala okolo, zavolala záchranárov a tí sa snažili chlapca asi pol hodinu oživovať, bohužiaľ neúspešne. „Žiaľ, maloletý utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol,“ povedal pre Topky žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Areál školy, v ktorom došlo k tragédii je prístupný 24 hodín denne. Samkov telocvikár Ján Pienčak tvrdí, že brána na ihrisku je labilná a vždy ju bolo treba zaťažovať betónovými kockami, tie tam však v čase nešťastia zrejme neboli. "Tento areál som staval vlastnými rukami. Samuel bol výborný chlapec a športovec. Toto je pre mňa životná katastrofa," povedal pre SME.

Ako nám povedala riaditeľka ZŠ v Rabči Anna Kornhauserová, chlapci sa na ihrisku hrali vo svojom voľnom čase a bránky, ktoré deti pri rugby používali, na túto hru nie sú prispôsobené.

Polícia príčiny tragédie vyšetruje. "V súvislosti s touto tragickou udalosťou vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal Moravčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu