Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Útočiaceho ovčiaka museli policajti zastreliť: Trhaj, huckal ho agresívny majiteľ!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SEREĎ – Poštval proti nim aj psa! Na seredských policajtov minulý týždeň zaútočil agresívny recidivista (43), ktorý na nich neváhal vypustiť aj vlastného psa. Keď k nemu muži zákona pristúpili, nemeckému ovčiakovi zložil vôdzku a so slovami „Trhaj!“ ho vypustil smerom k nim. Útočiaceho psa policajti museli zneškodniť ranami z pištole, na čo na nich zaútočil aj zúrivý majiteľ. Za nočné vyčíňanie mu hrozí až 8 rokov za mrežami.

Na agresora narazili sereďskí policajti presne pred týždňom (28. decembra) krátko pred polnocou v mestskom parku. Mužovi, ktorý práve venčil domáceho miláčika, sa zrejme nepáčilo, že si ho muži zákona v tak pokročilú hodinu dovolili „obťažovať“. „Po tom, ako k nemu pristúpili členovia hliadky mestskej polície vypustil z vôdzky nemeckého ovčiaka zo slovami „trhaj“!“ uviedol trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Nahuckaný pes sa následne rozbehol na jedného z policajtov (29), ktorý neváhal a proti ovčiakovi obrátil služobnú zbraň. „Štyrmi výstrelmi psa zneškodnil,“ dodal Hanus. To zrejme jeho majiteľa ešte viac rozčúlilo a mužom zákona začal rozdávať päste. „29-ročného muža udrel päsťou do hrudníka a jeho 33-ročného kolegu z obce Báb udrel päsťou do oblasti ramena,“ povedal hovorca.

Policajtom sa však nakoniec pomocou donucovacích prostriedkov podarilo muža spacifikovať a odviedli ho na oddelenie. Tam zistili, že muž nie je žiadne neviniatko. V minulosti bol už viackrát súdne trestaný, a teraz ho stíhajú na slobode. Vyšetrovateľ kriminálnej polície ho už obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa a hrozí mu až 8-ročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu