Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zrážka vlakov v Bratislave: Chystajú sa odtiahnuť havarované rušne

Nehoda sa stala na trati medzi železničnou zastávkou Bratislava-Vinohrady a Hlavnou železničnou stanicou. Zobraziť galériu (2)
Nehoda sa stala na trati medzi železničnou zastávkou Bratislava-Vinohrady a Hlavnou železničnou stanicou. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Trať v úseku Hlavná stanica Bratislava – Vinohrady je po piatkovej zrážke dvoch osobných vlakov momentálne prejazdná po jednej koľaji, ale tento stav sa predpoludním zmení. Nehoda sa stala na úseku trate, kde sú štyri koľajiská.

Na ďalšej koľaji, ktorá je síce voľná, teraz pracujú železničiari so svojimi mechanizmami a pripravujú sa na odtiahnutie dvoch poškodených rušňov. Tie sú na ďalšej (tretej) koľaji a zasahujú aj do poslednej koľaje. “Keď budú pripravené všetky zariadenia a žeriav, tak sa doprava cez tento uzol opäť preruší, bude to však len počas odstraňovania následkov havárie,“ uviedol hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) Tomáš Šarluška.

Zatiaľ nie je stanovený presný čas tejto operácie, ani to, čo bude v danom čase s dopravou. Počas piatkového záchranárskeho zásahu železničiari odkláňali dopravu. Rýchliky odkláňali cez stanicu Bratislava - Nové mesto, osobné vlaky nahradila autobusová doprava.

Po nehode skončilo v zariadeniach Univerzitnej nemocnice Bratislava 20 ľudí, najhoršie je na tom rušňovodič, ktorý zostáva v ohrození života (v kritickom stave, v umelom spánku). Rušňovodič zostal zakliesnený v havarovanom vlaku, vyslobodili ho z neho hasiči po takmer troch hodinách. Sprievodcu z havarovaného vlaku operovali, jeho stav je stabilizovaný. Z 20 ošetrených zostávajú šiesti v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu