Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Pripravte sa na sychravý víkend: Pozor na ranné hmly!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Víkend stojí predo dvermi, no na výlety do prírody to tentoraz nevyzerá! Sychravá jeseň sa prejaví v celej svojej kráse.


Už v piatok popoludní začne od západu pribúdať oblačnosť. Najvyššie teploty budú dosahovať 12 až 17 °C, na Orave, Liptove a Spiši len okolo 10 °C, na horách vo výške 1500 metrov okolo 4 °C, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav. Očakávajte bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor, na juhozápade juhovýchodný až južný do 5 m/s (20 km/h).

Aj sobota sa bude niesť v znamení oblačnosti, miestami treba rátať so slabými zrážkami alebo mrholením. Na východe spočiatku zmenšená oblačnosť a ojedinele hmla. Popoludní miestami čiastočné zmenšovanie oblačnosti. Teploty sa vyšplhajú na 11 až 16 °C, na horách okolo 6 °C. Opäť bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor. Na juhozápade dopoludnia severozápadný do 5 m/s (20 km/h).

K výrazným zmenám nedôjde ani v nedeľu. Cez vnútrozemie strednej Európy bude na severovýchod smerovať ďalšia plytká brázda. Treba rátať s prevažne veľkou oblačnosťou, miestami sa objaví dážď alebo prehánky. Cez deň polooblačno, na severe časom až oblačno a ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota klesne na 7 až 2 °C, denná vystúpi na 12 až 17 °C, na severe miestami chladnejšie. Prevažne západný vietor 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h) sa v priebehu dňa zmení na južný až juhovýchodný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu