Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pozor na súkromie: Facebook zverejnil roky staré rozhovory, neobišiel ani Slovákov!

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ak nechcete, aby si vaše roky staré súkromné rozhovory zo sociálnej siete Facebook niekto prečítal, rýchlo ich vymažte! V poslednom čase ich totiž Facebook bez upozornenia vešia na časovú os vo vašom profile. A to, čo nikdy nikto nemal vidieť, si môžu prečítať všetci.

Pred sociálnou sieťou Facebook neskryjete nič! Sociálna sieť zverejňuje na profile svojich používateľov staré správy. Ozval sa nám čitateľ, ktorému sa na časovej osi objavil prepis súkromného rozhovoru z pošty, ktorý nikdy nikto nemal vidieť. Okrem toho sa mu na časovej osi objavili niekoľko rokov staré komentáre.

Náš čitateľ nie je však jediný, ktorému Facebook takto zasiahol do súkromia. V médiách sa pred pár dňami objavili informácie, že viacerí slovenskí používatelia sociálnej siete natrafili na tento problém. Facebook im mal údajne zverejniť citlivé, súkromné rozhovory. Zverejnené správy sa mali nachádzať napríklad medzi gratuláciami k narodeninám a komentármi statusov, ktoré sa objavili po niekoľkých rokov na časovej osi používateľov.

Sociálna sieť zlyhanie a narušenie súkromia odmieta. Facebook tvrdí, že všetko, čo sa po rokoch objavilo na časovej osi, bolo aj predtým publikované na nástenke, len si to vraj používatelia nepamätajú. Neskôr však sociálna sieť priznala, že obsah správ sa objavil na nesprávnom mieste. Takémuto zverejneniu citlivých informácií zrejme čelí viacero používateľov Facebooku z celého sveta. Zmätok nastal prechodom na nový typ profilu, časovú os, ktorú sociálna sieť automaticky zavádza všetkým užívateľom.

Svoje staré rozhovory a komentáre si môže každý používateľ skontrolovať a prípadne zmazať. V pravej časti profilu sa dá na časovej osi prekliknúť na predošlé roky a prezrieť si všetky svoje vtedajšie aktivity. V boxe príspevkov od priateľov môžete ktorýkoľvek z nich skryť alebo vymazať. Takže hor sa do mazania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu