Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zakladateľ Facebooku venoval Medvedevovi tričko s jeho adresou na sieti

Mark Zuckerberg daroval Medvedevovi tričko s jeho adresou na sieti Zobraziť galériu (3)
Mark Zuckerberg daroval Medvedevovi tričko s jeho adresou na sieti (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg dnes v Moskve hovoril o ochrane autorských práv s ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom, ktorému venoval tričko s jeho adresou na sociálnej sieti.

"Potrebujeme rovnováhu medzi klasickými a novými formami copyrightu, ktoré sa vyskytujú iba na internete, aby sa autorsky chránený obsah mohol dostatočne slobodne využívať," citovala Medvedeva ruská tlačová agentúra Interfax. Majitelia obsahu by podľa neho mali mať možnosť rozhodovať o úrovni ochrany sami.

Zuckerberg povedal, že jednou z priorít jeho návštevy Ruska je stretnutie s miestnymi IT špecialistami, aby sa dozvedel, ako môže v danom regióne pomôcť Facebooku účinnejšie expandovať. Facebook má v Rusku približne 10 miliónov užívateľov, zatiaľ čo u konkurenčnej "ruskej" sieti Vkontakte sa pripája 34,3 milióna používateľov.

Hoci Zuckerberg zvyčajne chodí v mikine s kapucňou, na stretnutie s Medvedevom, ktoré bolo preňho podľa jeho vyjadrenia "cťou", si zobral tmavý oblek.

Ako informoval server gazeta.ru, okrem oficiálnych stretnutí s politikmi a podnikateľmi Zuckerberga čaká aj prednáška pre študentov Moskovskej štátnej univerzity.

 V Moskve až absolvoval návštevu jednej z pobočiek McDonald's a odfotografoval sa na pozadí Kremľa a Červeného námestia, pričom snímky uverejnil na sociálnej sieti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu