Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragická letná prax na Cypre: Martin (†18) zomrel po páde z útesu!

Martinovo telo našli v blízkosti jaskýň v oblasti Ayia Napa
Martinovo telo našli v blízkosti jaskýň v oblasti Ayia Napa (Zdroj: Cyprus.com)

TRENČÍN – Z letnej praxe sa nevrátil! Obrovská tragédia otriasla rodinou, školou aj futbalovým tímom mladého Martina Pappa (†18) z Trenčína, ktorý ich pred vyše týždňom náhle opustil. Čerstvému maturantovi, ktorého čakala cesta dospelosti, sa stala osudnou pracovná prax na exotickom ostrove Cyprus.

Zahraničné médiá minulý týždeň informovali o mladom Slovákovi, ktorého bezvládne telo vytiahli z mora v blízkosti jaskýň v Ayia Napa na Cypre. Keďže boli problémy s jeho identifikáciou, napriek tomu že k tragédii došlo ešte v nedeľu (26. augusta), bližšie informácie sa objavili až o niekoľko dní neskôr. Po tom, čo nebohého nakoniec identifikoval kamarát, vysvitlo, že ide o Martina Pappa z Trenčína, ktorý prišiel na ostrov za praxou. Na jeho nezvestnosť upozornili kolegovia, keď neprišiel do práce.

Čerstvý maturant Martin, ktorému letnú prax sprostredkovala jeho bývalá stredná škola, mal v osudný deň podľa zahraničných médií „prežúrovať“ celú noc. Zrejme nešťastnou náhodou potom spadol z útesu do mora, kde sa utopil. Jeho nehybné telo objavil šokovaný plavčík, ktorý ho okamžite vytiahol na breh. Martina následne previezli do nemocnice, kde už však lekári mohli len konštatovať smrť. Ako dodáva cyperský denník, ostáva len dúfať, že šlo o nešťastnú náhodu, a že pracovitému mladíkovi na druhý svet niekto nedopomohol.

Tínedžer, ktorý iba v júni úspešne ukončil štúdium na SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne, mal na stredomorskom Cypre absolvovať svoju poslednú letnú prax v miestnom hoteli, ktorú mu vybavila škola v spolupráci so sprostredkovateľskou agentúrou. Tá mala nad Martinom aj ostatnými mladými brigádnikmi vykonávať dozor, keďže však bol plnoletý, agentúra nebola povinná mladíka kontrolovať aj počas jeho osobného voľna.

Čo sa presne v osudný deň stalo, a ako k tragédii došlo, je zatiaľ záhadou. Rodina mladého tínedžera je z hroznej správy zdrvená a odmieta sa k tomu vyjadrovať. Za Martinom smúti aj jeho bývalý futbalový klub FC Drietoma, ktorý oznam o tragickej smrti športovca „zavesil“ na facebookovskú stránku klubu: „Dňa 26.8.2012 nás vo veku 18 rokov navždy opustil bývalý hráč drietomského dorastu Martin Papp. My čo sme s ním tú chvíľku hrávali si ho pamätáme hlavne ako výborného brankára a skvelého zabávača. Nech mu je tam hore dobre. Česť jeho pamiatke!“

Bývalí Martinovi spoluhráči taktiež uverejnili video s mladíkovými fotografiami, ktorým si chceli uctiť jeho pamiatku. Na oznam zareagovali fanúšikovia stránky, ktorí si záhadnú smrť takisto nevedia vysvetliť. „Čo sa mu stalo, bol chorý alebo čo?“ pýta sa jeden z nich. O tom, čo sa presne stalo, však klub informovať nechce. „Tragicky zahynul, detaily nebudem rozoberať :(“ odpovedal správca stránky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu