Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Trnavskí autobusári strácajú nervy: Čo vám je*e, nevidíte, že mám prestávku?

Nová optimalizácia trnavskej MHD je podľa vodičov nesplniteľná
Nová optimalizácia trnavskej MHD je podľa vodičov nesplniteľná (Zdroj: Trnavský hlas)

TRNAVA - Zmätok, ktorý do trnavskej hromadnej dopravy vniesli nové zmeny, neutícha a začína poriadne liezť na nervy nielen cestujúcim, ale aj ich "verným pánom" autobusárom. Intervaly zapísané v grafikone sú časovo nesplniteľné a niet divu, že pri pravidelných meškaniach dochádza trpezlivosť nielen cestujúcim, ale aj samotným vodičom.

Nová optimalizácia mala do mestskej hromadnej dopravy vniesť poriadok, avšak nespokojní cestujúci zatiaľ pociťujú len chaos a nespoľahlivosť. Nie sú však jediní, ktorí si na nové zmeny nedokážu zvyknúť. Veľký tlak je vyvíjaný aj na samotných vodičov autobusov, ktorí novú chronometráž nedokážu napĺňať.

Autobusári si tak zlosť začali vybíjať na ešte nespokojnejších cestujúcich. Ako informoval denník Trnavský hlas, jednému z vodičov minulý štvrtok praskli nervy, keď na staršiu pani, ktorá si chcela sadnúť do vozidla "zaútočil" slovami: "Čo vám je*e, nevidíte, že mám prestávku?!" Pričom mal rozzúrený vodič už dávno z konečnej spred Maškovej na Kopánke odísť.

Hnev autobusárov je však pochopiteľný. Pri pohľade na grafikon každý skúsenejší vodič totiž pochopí, že stihnúť intervaly medzi zastávkami zapísanými v grafikone je jednoducho nemožné. Podľa denníka Trnavský hlas jednotlivé spoje mimo špičky meškajú od dvoch do ôsmich minút a teda na hromadnú dopravu nie je žiaden spoľah.

Ďalším z problémov je takisto načasovanie odchodov autobusov, pretože napríklad z Prednádražia odchádzajú tri autobusy v priebehu desiatich minút a potom hodinu žiaden. Oproti predchádzajúcemu systému teda nastala len jedna "malá" zásadná zmena - spojov je menej a cestovné drahšie. Vedúci odboru dopravy a komunálnych služieb MsÚ Trnava Marián Novák však potvrdil, že zmeny v chronometráži budú zásadným dôvodom októbrových zásahov do optimalizácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu