Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajti vytiahli zo Zemplínskej šíravy muža, ktorý sa chcel utopiť

Zemplínska Šírava
Zemplínska Šírava (Zdroj: Wikipedia)

MICHALOVCE – Policajti vytiahli zo Zemplínskej šíravy muža, ktorý sa chcel po hádke s rodinou utopiť. K incidentu došlo v noci z utorka na stredu (25.7.) krátko po polnoci. Operačné stredisko Policajného zboru (PZ) v Michalovciach vyslalo do rekreačného strediska Kaluža policajné hliadky, pretože pri chatkách v blízkosti bazénov malo dôjsť k bitke medzi neznámymi osobami.

"Po príchode hliadok na miesto sa žiadna bitka nekonala, pričom od rekreantov, ktorí sa nachádzali na mieste, príslušníci PZ zistili, že v jednej chatke došlo ku konfliktu," uviedol krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó. Policajti to preverili a zistili, že v chatke došlo ku konfliktu medzi 45-ročným Jurajom zo Sečoviec a jeho rodinnými príslušníkmi. Títo policajtom vysvetlili, že konflikt, ktorý medzi sebou mali, je už vyriešený, nikto neutrpel zranenie a nedošlo ani ku škode na majetku. Juraj, ktorý bol zjavne pod vplyvom alkoholu, im povedal, že sa ide prejsť.

"Po služobnom zásahu hliadky ešte monitorovali okolie, pričom spozorovali Juraja, ako ide smerom k vodnej nádrži. Jedna hliadka sa vybrala za ním, pričom policajti zbadali, ako sa rozbehol k vodnej nádrži, skočil do vody a začal plávať smerom do stredu vodnej nádrže," vysvetlil hovorca. Vzápätí k brehu prišla hliadka a Juraja opakovane vyzývala, aby sa vrátil na breh. Ten však na výzvy nereagoval a smeroval stále ďalej do stredu vodnej nádrže. Juraj bol zjavne pod vplyvom alkoholu a tesne predtým mal konflikt so svojimi rodinnými príslušníkmi, preto bola dôvodná obava, že svojím konaním bude naďalej ohrozovať svoj život a zdravie.

Na miesto dorazili aj ďalšie hliadky, v tom však už jeden člen hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach neváhal a za Jurajom skočil do vody. Ten sa už nachádzal asi 100 metrov od brehu. Policajt k Jurajovi doplával a vytiahol ho na breh. Nebyť tohto činu, Juraj mohol dopadnúť inak, keďže policajtom povedal, že si chce vziať život. "Vzhľadom na to, že bola dôvodná obava, že Juraj bude vo svojom konaní aj po tomto zásahu pokračovať, policajti pre jeho bezpečnosť na mieste rozhodli o jeho zaistení a následnom eskortovaní na príslušné Obvodné oddelenie PZ," uzavrel Szabó.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu