Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Osudové kúpanie na Zemplínskej Šírave: Mladík (†26) je už treťou obeťou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Obľúbená vodná nádrž Zemplínska Šírava si včera vyžiadala už tretiu tohtoročnú obeť. Mladého Košičana (†26) nezachránil ani jeho kamarát (21), ktorý ho z vody vytiahol.

Tragicky sa skončil výlet dvoch mladých Košičanov, ktorí sa v teplom počasí vybrali okolo obeda schladiť na vodnú nádrž. Starší z nich neváhal a do studenej vody ihneď skočil, zatiaľ čo si jeho kamarát odskočil na WC. Keď sa však vrátil, len 10 metrov od brehu zbadal na hladine plávať nehybné telo. Kamarátovi okamžite skočil na pomoc.

„Po vytiahnutí z vody už nejavil známky života, pričom prítomným osobám ako aj privolaným záchranárom sa už nebohého nepodarilo oživiť,“ povedal pre Topky košický policajný hovorca Alexander Szabó. Obhliadajúci lekár na mieste tragickej nehody mohol už len konštatovať smrť. Polícia teraz prípad prešetruje ako podozrenie z prečinu usmrtenia. Obetí na Zemplínskej Šírave stále pribúda. Včerajší prípad je totiž už tretím za posledný mesiac:

6. júl 2012 – Dôchodcovi (†80) sa vo štvrtok podvečer stal osudným pád vo vodách Zemplínskej Šíravy. Starší pán sa topil asi 30 metrov od brehu a oživiť sa ho nepodarilo ani privolaným záchranárom.

16. júl 2012 – Asi 300 metrov od brehu objavili záchranári mŕtve telo Martina (†25) z Moldavy nad Bodvou. Po mladíkovi bolo týždeň predtým vyhlásené pátranie, keď sa stratil pri obci Kaluža.

18. júl 2012 – Zradné vody Zemplínskej Šíravy majú na svedomí ďalší mladý život. Mužovo (†26) bezvládne telo objavil na hladine vodnej nádrže jeho kamarát. Mladík však po neúspešnom oživovaní zahynul.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu