Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Osadníkom v Žehre bude elektrinu platiť obec, obyvatelia sa búria

Rómska osada v Žehre
Rómska osada v Žehre (Zdroj: SITA)

ŽEHRA – Obyvatelia osady v Žehre v susedstve Spišského hradu si mädlia ruky. Poslanci miestneho zastupiteľstva totiž rozhodli, že elektrinu celej rómskej osade Dreveník, v ktorej sa nachádza 72 sociálnych bytov a 41 nízkoštandardných domov, bude platiť obec. Informoval o tom denník SME.

Bezplatná elektrina pre celý Dreveník, zrejme potešila nejedného osadníka, avšak obyvatelia spišskej obce Žehra sú pobúrení. „Obec preberá na seba všetku zodpovednosť za nájomníkov sociálnych bytov, čím ukracuje rozpočet nás všetkých. Vymáhanie týchto peňazí bude mať nulový efekt,“ povedal rozhorčený predseda občianskeho združenia Nová Žehra Miloš Pacovský.

Kontroverzné rozhodnutie prijali členovia obecného zastupiteľstva, v ktorom prevažujú poslanci z osady. Návrh Východoslovenskej distribučnej na platenie elektriny obcou bol pôvodne zameraný na čerstvo skolaudovaných 24 sociálnych bytov. Poslanci ho však najnovšie rozšírili na celú osadu Dreveník.

Samospráva tak bude hradiť elektrinu nájomníkom 72 sociálnych bytov a 41 nízkoštandardných bytov v osade. Poplatok za elektrinu plánujú zahrnúť do celkovej platby v nájme, ktorú sú nájomníci povinní zaplatiť. Je však otázne, či sa tieto peniaze do obecného rozpočtu naozaj vrátia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu